Ajax 'het Bayern van Nederland': 'Hebben nieuws, dat is financieel gezien al zo'

Ajax 'het Bayern van Nederland': 'Hebben nieuws, dat is financieel gezien al zo'

25-09-2021 12:34
217

Wordt Ajax het Bayern München van Nederland? Marc Overmars stelde een tijd terug dat hij niet denkt dat dit gaat gebeuren, maar onderzoek van de Hogeschool Arnhem Nijmegen laat een ander beeld zien. Nederland begint steeds meer op Duitsland te lijken.

In de Bundesliga kijkt niemand er raar van op wanneer Bayern aan het einde van het seizoen weer een kampioensfeestje kan vieren. Tien jaar op rij ging de Bundesliga-titel naar Der Rekordmeister. Dit scenario is ook mogelijk in Nederland, nu Ajax de geldkraan een aantal jaren terug heeft opengedraaid.

Wedden

Meer odds

Overmars stelde een tijdje terug nog dat hij niet denkt dat dit gaat gebeuren, maar onderzoeksdocent Job Gulikers van de Hogeschool Arnhem Nijmegen heeft een andere denkwijze. "Dan hebben we nieuws voor hem. Dat is financieel gezien al zo wanneer je kijkt naar het verschil in omzet en personeelskosten tussen Bayern en naaste belager Dortmund en dit vervolgens vergelijkt met het verschil tussen Ajax en PSV", zo laat hij in een korte reactie aan Voetbal International weten.

Qua cijfers is Ajax al het Bayern van Nederland. Sinds het seizoen 2018/2019 is het verschil met concurrent PSV (en de rest van de Eredivisie) gigantisch toegenomen. Op sportief vlak is dat nog niet helemaal duidelijk, maar de voorwaarden om het Bayern van Nederland te worden zijn aanwezig, zo wijst het onderzoek uit. Het verschil tussen Ajax en de rest van de teams zal zelfs alleen maar verder toenemen.