Cillessen pakt punt bij Valencia-rentree, Stengs maakt eerste Nice-goal

25-09-2021 18:58 Laatste update: 18:54
12

Jasper Cillessen pakte een punt bij zijn terugkeer onder de Valencia-lat. In de absolute blessuretijd van de wedstrijd kwam Valencia op gelijke hoogte met Athletic Bilbao: 1-1. In Frankrijk wist Calvin Stengs zijn eerste doelpunt voor OGC Nice te maken.

AS Saint-Étienne - OGC Nice 0-3
Nice heeft de goede seizoenstart een vervolg gegeven op bezoek bij Saint-Étienne. Er werd met 0-3 gewonnen en Calvin Stengs wist voor het eerst het net te vinden voor zijn nieuwe ploeg. De Nederlander zorgde voor de 0-2, nadat Amine Gouiri in de eerste helft de 0-1 had gemaakt. Het slotakkoord was voor Andy Delort, die de eindstand bepaalde op 0-3. Door de overwinning staat Nice derde in de Ligue 1.

Valencia - Athletic Bilbao 1-1
Valencia heeft in de absolute slotfase van de wedstrijd tegen Athletic Bilbao een punt uit het vuur gesleept. De ploeg, met Jasper Cillessen voor het eerst sinds vier maanden weer onder de lat, keek met nog zo'n tien minuten te spelen tegen een 0-1 achterstand aan door een doelpunt van Iñigo Martínez. Tot overmaat van ramp werd Maximiliano Gómez tien minuten voor tijd met rood van het veld gestuurd.

Tóch lukte het de thuisploeg om de gelijkmaker te maken. Marcos de Sousa zorgde in minuut 95 voor het slotakkoord in het Estadio Mestalla. Athletic Bilbao-speler Iñaki Williams speelde zijn 202e competitiewedstrijd op rij en evenaart daarmee het record van voormalig Real Sociedad-speler Juan Antonio Larrañaga.

Leicester City - Burnley 2-2
Een bijzondere wedstrijd voor Jamie Vardy tegen Burnley. De spits van Leicester werkte de bal na twaalf minuten voetballen in eigen doel, maar stelde niet veel later orde op zaken door de 1-1 te maken.

Het ging echter moeizaam voor de thuisploeg en vlak voor rust zorgde Maxwell Cornet voor de 1-2. Vlak voor tijd was het dan toch weer Vardy die belangrijk was voor zijn ploeg. Hij werkte de 2-2 achter Burnley-keeper Nick Pope.

Spezia - AC Milan 1-2
Milan was de betere, maar vergat dat uit te drukken in de score. De rood-zwarten kwamen meteen na rust op voorsprong en het was basisdebutant Maldini die het deed. Hij kwam goed voor zijn man en kopte de bal knap achter Zoet.

Milan kreeg de overwinning echter niet cadeau van Spezia, dat in de tachtigste minuut op gelijke hoogte kwam door een doelpunt van Daniele Verde. Brahim Díaz ontpopte zich vlak voor tijd tot de matchwinner door de beslissende 1-2 te maken.

Deportivo Alavés - Atlético Madrid 1-0
Het fatale doelpunt viel al na vier minuten. Victor Laguardia kopte raak en die tegenslag kwamen Los Rojiblancos niet meer te boven. Atlético speelde ook lang niet genoeg kansen bij elkaar om recht te hebben op de gelijkmaker en het duo Luis Suárez-Antoine Griezmann kwam amper in het spel voor. De grootste kansen waren zelfs voor Alavés.

Atlético is en blijft de nummer twee van La Liga en heeft twee punten achterstand op aartsrivaal en stadgenoot Real Madrid. Die ploeg komt dit weekend nog in actie en kan dus de marge vergroten tot vijf punten.