Gedeelde koppositie voor Willem II: PSV verliest derby na blunder Drommel

Gedeelde koppositie voor Willem II: PSV verliest derby na blunder Drommel

25-09-2021 18:26
309

Willem II staat in ieder geval twee uur lang samen met Ajax aan kop van de Eredivisie, PSV heeft terrein prijs moeten geven in de strijd om de bovenste plekken. De Brabantse derby in het volgepakte en sfeervolle Koning Willem II Stadion werd zaterdagmiddag gewonnen door de thuisploeg: Ché Nunnely werd dankzij de blunderende doelman Joël Drommel de matchwinner.

Beide Brabantse clubs stonden als nummers drie en twee van Nederland aan de aftrap. PSV had iets goed te maken na de zware thuisnederlaag tegen Feyenoord en de benauwde zege bij Go Ahead Eagles en zocht direct de aanval. Eran Zahavi kreeg na een afgemeten voorzet van de teruggekeerde Ibrahim Sangaré een opgelegde kans op 0-1, maar kopte in de handen van Timon Wellenreuther.

Even later was het wel raak voor de Israëliër, aan de andere kant welteverstaan. Görkem Saglam nam een indraaiende vrije trap en Zahavi toucheerde de bal ongelukkigerwijs met het hoofd, waardoor Drommel kansloos was: 1-0. Na een half uur spelen kwam PSV op gelijke hoogte en opnieuw was het Zahavi die de hoofdrol greep. Philipp Max legde de bal keurig bij de tweede paal neer en Zahavi maakte zijn fouten goed, door de 1-1 binnen te knikken.

Na rust hervatte PSV zijn offensief en leek de 1-2 een kwestie van tijd. Marco van Ginkel leek hem na een uur spelen te maken, maar zijn kopbal werd door Wellenreuther knap op de lijn tegenhouden. Niet lang daarna dook Max op in de buurt van de zestien, maar zijn geplaatste inzet ging een half metertje voorlangs. De Eindhovense storm luwde daarna en in de slotfase was het zowaar Willem II dat op voorsprong kwam. Nunnely haalde van afstand uit en Drommel liet de bal knullig door zijn handschoenen glippen: 2-1.

PSV schrok wakker en moest de weg naar voren weer zoeken. Maximiliano Romero kon na een absentie van één jaar weer Eredivisie-minuten maken en verscheen direct vrij voor Wellenreuther, maar de Duitse goalie hield Willem II op de been. De ploeg van Fred Grim is alweer zes wedstrijden ongeslagen en heeft zestien punten gepakt in de eerste zeven Eredivisie-duels. PSV blijft op vijftien uit zeven staan en moet nu afwachten of Ajax later op de zaterdag kan uitlopen tegen FC Groningen.