Malen kan gemis Haaland niet opvangen: Dortmund raakt achterop bij Bayern

25-09-2021 20:27
19

Borussia Dortmund is verder achterop geraakt in de titelstrijd in de Bundesliga. Die Schwarzgelben verloren zaterdag met 1-0 van Borussia Mönchengladbach, dat nog teleurstellend aan het seizoen was begonnen.

Dortmund kreeg al voor de wedstrijd de eerste tegenvallers te verwerken. Topschutter Erling Haaland en aanvoerder Marco Reus ontbraken met lichte blessures. Daarom moest Donyell Malen samen met jongeling Youssoufa Moukoko voor het gevaar zorgen voorin, maar al snel bleek dat vooral Haaland node werd gemist.

De ploeg van coach Marco Rose kwam moeilijk tot kansen en moest na 37 minuten ook nog eens in de achtervolging. Denis Zakaria drong het strafschopgebied binnen en kreeg de tijd om uit te halen: 1-0. Niet veel later pakte Mahmoud Dahoud zijn tegenstander iets te stevig aan, waardoor hij zijn tweede gele kaart kreeg. Met tien man kon Dortmund eigenlijk nauwelijks een vuist maken. Malen werd acht minuten voor tijd gewisseld. Gladbach liet na om het duel te beslissen, maar kwam in de slotminuten met de schrik vrij toen Thorgan Hazard overkopte.

Voor Dormund is het puntenverlies een flinke domper. Die Schwarzgelben blijven steken op plek vier en hebben nu een achterstand van vier punten op Bayern München. Gladbach spring van plek zestien naar plek elf.