Ajax is ook tegen defensief Groningen oppermachtig en loopt uit op PSV

25-09-2021 20:38
165

Ajax heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan in de Eredivisie. Waar concurrent PSV onderuit ging bij Willem II, dwong de ploeg van coach Erik ten Hag FC Groningen overtuigend op de knieën: 3-0.

Groningen tapte uit een ander vaatje dan de recente tegenstanders van Ajax. Het team van Danny Buijs probeerde het spel van de Amsterdammers vanaf de eerste minuut te ontregelen, maar moest toch toezien hoe de thuisploeg kansen kreeg. Onder meer Noussair Mazraoui en Sébastien Haller waren gevaarlijk, maar het ontbrak aan de afronding. Een paar minuten nadat de Franse spits wederom de 1-0 op zijn schoen had, sloeg Edson Álvarez wel toe. De Mexicaan kopte knap raak uit een voorzet van Steven Berghuis.

Dat was ook de ruststand, waardoor een nieuwe monsterscore er dit keer niet in leek te zitten voor Ajax. Dat mocht vooral Haller zich aanrekenen. Kort na de pauze kreeg hij de bal op een presenteerblaadje van Steven Berghuis, maar zijn kopbal miste richting. Ook Groningen-doelman Peter Leeuwenburgh leek zijn team een paar keer te behoeden voor erger, maar na 57 minuten was hij kansloos op het fraaie schot van Antony: 2-0.

Het dominerende Ajax kon daarna al voorzichtig de blik op Besiktas richten. Haller en Antony werden vervangen door Mohamed Daramy en David Neres. Kort na een grote kans voor Mazraoui maakten ook Ryan Gravenberch en Berghuis plaats voor de weer fitte Davy Klaassen en Mohammed Kudus. Vervolgens kreeg Mazraoui alsnog loon naar werken. De rechtsback tekende na 81 minuten voor de 3-0 na knap aangeven van Lisandro Martínez.

Daar bleef het bij in de Johan Cruijff Arena en daarmee kwam Groningen nog genadig weg. Ajax heeft nu drie punten voorsprong op PSV en kan met vertrouwen toewerken naar de clash met Besiktas in de Champions League.