Vitesse kan schade slechts gedeeltelijk repareren na wondergoal Seuntjens

25-09-2021 20:40
30

Vitesse blijft wisselvallig presteren in Eredivisie-verband. De Arnhemmers moesten tegen Fortuna Sittard al vroeg in de achtervolging na een wondertreffer van Mats Seuntjens en konden uiteindelijk slechts één punt bijschrijven tegen de Limburgse gasten: 1-1 werd het in Arnhem.

Na twee minuten was hét hoogtepunt van de voetbalavond al verzorgd door Seuntjens. De Fortuna-vedette nam een corner en draaide de bal in één keer over Markus Schubert heen, in de verre hoek: 0-1. Vitesse moest hier even van bijkomen: Seuntjens scoorde even later nog eens, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. De thuisploeg kwam niet verder dan een poging van Riechedly Bazoer.

Trainer Thomas Letsch greep dan ook in tijdens de rust: met Oussama Darfalou en Loïs Openda werden twee spitsen binnen de lijnen gebracht. Hun collega Nikolai Baden Frederiksen werkte kort na rust de gelijkmaker binnen, op aangeven van Bazoer: 1-1.

Die treffer van de Deen was het startsein van een Arnhems offensief. Fortuna hield echter stand, omdat Sondre Tronstad en met name Darfalou het vizier niet op scherp hadden staan. Matus Bero kreeg vijf minuten voor tijd de grootste kans op de winnende treffer, maar zijn kopbal ging tegen het aluminium. Vitesse blijft in de middenmoot van de Eredivisie hangen en mag zich klaarmaken voor het Conference League-duel met Stade Rennes van donderdag. Fortuna klimt voorlopig boven de degradatiestreep uit, in de wetenschap dat AZ en Heracles Almelo zondag nog spelen en dat het zelf NEC ontvangt op zaterdag.