Buijs over Getafe-achtige aanpak: 'Dacht je nou dat we mee gaan spelen met Ajax?'

25-09-2021 21:10 Laatste update: 21:47
94

FC Groningen-trainer Danny Buijs moest na de uitwedstrijd tegen Ajax van zaterdag berusten in een 3-0 nederlaag. De Trots van het Noorden had gekozen voor een behoudende aanpak en bleef veertig minuten lang in de race.

FC Groningen had midweeks nog één helft lang met zijn negenen tegen Vitesse moeten spelen, kreeg tegen Ajax vlak voor rust een treffer van Edson Álvarez om de oren en moest uiteindelijk op karakter de wedstrijd uitspelen. "De jongens hebben alles eraan gedaan. Bij de meesten lag de tong op de schoenen en het kwaliteitsverschil is op dit moment gewoon veel te groot."

De gasten probeerden Ajax in de eerste helft het voetballen onmogelijk te maken. In gesprek met ESPN werd de vergelijking met Getafe al getrokken. "Dat is toch logisch?", aldus Buijs. "Dacht jij nou dat wij in een hoog tempo mee gaan spelen met Ajax? De kans is heel groot dat we er met 9-0 vanaf gaan. Daar zit niemand op te wachten, hoor: ik ook niet."