Berghuis ziet concurrentiestrijd toenemen bij Ajax: 'Zo denk ik er niet over na'

Berghuis ziet concurrentiestrijd toenemen bij Ajax: 'Zo denk ik er niet over na'

Gepubliceerd: zaterdag 25 september 2021 om 21:40za 25-09-2021 om 21:40

Steven Berghuis voelt zich steeds meer op zijn plek als nummer tien van Ajax. Dat de concurrentie toeneemt nu ook Davy Klaassen weer fit is, houdt hem niet bezig.

Berghuis bewees zich een goede dienst in de Amsterdamse concurrentiestrijd door weer een assist te geven tegen FC Groningen (3-0). Dat hadden er meer kunnen zijn, maar hij neemt onder meer Sébastien Haller niets kwalijk. "Die eerste lijkt heel erg, maar die keeper tikte hem echt minimaal aan", blikt Berghuis bij ESPN terug op de gemiste kans van de Ivoriaan. "Daardoor ging de bal door de benen van Haller. Als hij hem niet aanraakt, tikt Haller hem zo binnen. Dat was jammer. En dan nog een bal op Dusan en nog één op Haller, maar het is niet erg."

De ex-Feyenoorder voelt zich inmiddels steeds beter als nummer tien. "Ik word natuurlijk ook gewoon goed geholpen door de staf en de trainer, die mij handvaten geeft over hoe ik de positie moet invullen. Dat is vooral verdedigend en positioneel. Hij is heel erg met mij bezig geweest. Dat probeer je zo snel mogelijk op te pikken en vanuit daar ook je eigen spel te brengen. Dat is iets op intuïtie. Het gaat steeds beter."

Berghuis concurreert nu met onder meer Davy Klaassen en Antony om een basisplaats. "Het is een mooie selectie en een mooi elftal. Dat hebben we ook nodig als je om alles wil meedoen. Dat is de ambitie hier bij Ajax", besluit de aanvaller, die niet wil stilstaan bij de vraag hoe hij reageert als hij op de bank belandt. "Moet ik dat gaan beantwoorden, nee toch? Zo denk ik er niet over na."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws