Feyenoord lacht het laatst in spektakelstuk: Til goud waard tegen NEC

25-09-2021 22:54
315

Feyenoord heeft in een waar spektakelstuk de volle buit gepakt tegen NEC. De ploeg van coach Arne Slot gaf in De Kuip een 2-0 voorsprong uit handen, kwam na rust zelfs op achterstand, maar knokte zich in de slotfase terug: 5-3. Guus Til was de gevierde man.

Feyenoord rekende in drie dagen tijd overtuigend af met PSV (0-4) en sc Heerenveen (3-1). Het vertrouwen bij de Rotterdammers was dan ook groot. NEC werd zoals verwacht teruggedrongen, maar hield niet al te lang stand. Na dertien minuten dook Guus Til op in het strafschopgebied en hij werd gevloerd door Mattijs Branderhorst. Orkun Kökcü zette Feyenoord vervolgens op voorsprong vanaf de penaltystip.

De Nijmegenaren waren nog niet bekomen van die tegenvaller of het stond al 2-0. Na een schitterende bal van Marcos Senesi liet Edgar Barreto zich weer verrassen in zijn rug en Luis Sinisterra rondde af. Zodoende was er geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord, dat een schot van Jens Toornstra over zag gaan. De Rotterdamse storm ging daarna echter liggen en zodoende konden de bezoekers er ook uit komen. Dat resulteerde na 32 minuten plots in de aansluitingstreffer. Magnus Mattsson verraste Justin Bijlow met een schuiver in de hoek.

Het vertrouwen bij NEC was helemaal terug en langzaam kantelde het spelbeeld. De wederopstanding werd kort voor rust voltooid. Jonathan Okita legde klaar en Cas Odenthal drukte af. Feyenoord moest zodoende opnieuw beginnen na rust, maar de eerste grote kans was voor Elayis Tavsan. Het antwoord was van Kökcü, die een volley op het dak van het doel zag eindigen. Langzaam maar zeker voerde de thuisploeg, gesteund door Het Legioen, de druk verder op. Tyrell Malacia was met een hard schot dichtbij, maar raakte de paal.

De tijd tikte steeds meer weg in het voordeel van de Nijmegenaren, die er in begonnen te geloven. Uitgerekend oud-Feyenoorder Calvin Verdonk leek na 73 minuten zelfs voor een regelrechte stunt te zorgen met een harde knal: 2-3. Feyenoord rechtte echter snel de rug via Til, die raak kopte uit een hoekschop. Kort voor tijd groeide de middenvelder uit tot de absolute held door overtuigend raak te schieten. De VAR zag nog wel een duwfout van Bryan Linssen, maar daar ging arbiter Joey Kooij niet in mee: 4-3. Cyriel Dessers maakte het feest daarna helemaal compleet: 5-3.

Feyenoord neemt de derde plaats in de Eredivisie over van PSV, zij het op doelsaldo. NEC blijft steken op plek tien.