Gueye zet Messi-loos PSG op het goede spoor met heerlijke knal, Lyon morst

Gueye zet Messi-loos PSG op het goede spoor met heerlijke knal, Lyon morst

25-09-2021 22:58
12

Paris Saint-Germain is ook na acht duels nog foutloos in de Ligue 1. De Franse sterrenformatie was te sterk voor Montpellier. Peter Bosz morste punten met Olympique Lyon.

Paris Saint-Germain - Montpellier 2-0
PSG moest het nog stellen zonder Lionel Messi, terwijl Georginio Wijnaldum op de bank plaats nam tegen Montpellier. Neymar en Kylian Mbappé waren wel van de partij. De Braziliaan probeerde het in de openingsfase met een chip, die net over het doel ging. Idrissa Gueye had meer geluk. De middenvelder haalde snoeihard uit en zag de bal prachtig in de kruising vliegen. PSG drong daarna aan, maar alleen Ander Herrera was voor rust nog dicht bij een treffer. Hij raakte de lat.

In de tweede helft beslisten de Parijzenaars het duel pas laat, mede doordat Neymar en Mbappé kansen misten. Julian Draxler, die net als Wijnaldim inviel, schoot twee minuten voor tijd raak. PSG wint daardoor ook zijn achtste competitiewedstrijd.

Olympique Lyon - Lorient 1-1
Het Olympique Lyon van Peter Bosz kreeg al snel een tegenslag te verwerken. Emerson Palmieri kreeg na veertien minuten een rode kaart, omdat hij de doorgebroken Enzo Le Fee op de hak raakte. Armand Laurienté zette Lorient vervolgens ook op voorsprong met een fraaie vrije trap. Karl Toko Ekambi redde vijf minuten na rust een punt voor Lyon, dat op plek zeven staat.