Ten Hag mysterieus: 'Davy is een basisspeler, maar daar hebben we er meer van'

Ten Hag mysterieus: 'Davy is een basisspeler, maar daar hebben we er meer van'

Gepubliceerd: zondag 26 september 2021 om 08:26zo 26-09-2021 om 08:26

Davy Klaassen keerde zaterdagavond terug bij Ajax na een liesblessure. De Oranje-international was een zekerheidje in de Ajax-basis, maar Steven Berghuis en Antony maken indruk de laatste weken. Trainer Erik ten Hag wil na de 3-0 overwinning op FC Groningen niet veel kwijt over de speeltijd van Klaassen tegen Besiktas.

Berghuis heeft zijn draai helemaal gevonden op de nummer 10-positie. Antony maakt tegelijkertijd indruk op rechts, hij werd zelfs opgeroepen voor het nationale elftal van Brazilië. Aanstaande dinsdag lijkt het erop dat Berghuis, Antony of Klaassen op de bank moet beginnen, wanneer Ajax het opneemt tegen Besiktas in de Champions League.

"We moeten kijken hoe hij reageert na zijn blessure", vertelt Ten Hag op de persconferentie na de wedstrijd tegen Groningen. "Maar wanneer die reactie goed is, zou hij dinsdag kunnen starten. Of dat genoeg zal zijn voor een hele wedstrijd, weet ik niet."

Ten Hag ziet in Klaassen een belangrijke speler, maar stelt ook dat de middenvelder opnieuw moet gaan vechten voor zijn plekje. "Niemand heeft een speciale positie. Davy is een basisspeler, maar daar hebben we er meer van. We kijken altijd naar de vorm van een speler, maar ook naar wat de wedstrijd vraagt. En dan kiezen we onze troeven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie moet er dinsdag op de bank plaatsnemen?

Antony
2%
Berghuis
22%
Klaassen
76%
(1838 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws