Uiterst effectief Cambuur rekent op Kasteel met ruime cijfers af met Sparta

26-09-2021 14:05
154

SC Cambuur heeft zondagmiddag een dikke overwinning op Sparta geboekt. De ploeg van trainer Henk de Jong was niet de bovenliggende partij, maar wint toch met 0-4. Issa Kallon werd de grote man bij Cambuur.

In de eerste dertig minuten op Het Kasteel waren allebei de ploegen bijzonder slordig. Op slag van rust greep Sparta het initiatief: de ploeg van trainer Henk Fraser werd dreigender en kwam tot een aantal kansjes.

In de 35ste minuut maakte Cambuur-verdediger Calvin Mac-Intosch hands in de zestien, maar de thuisploeg kreeg geen strafschop. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. Alex Bangura verzilverde de eerste kans van Cambuur direct, nadat hij fraai werd aangespeeld door Kallon: 0-1.

Die stand bleef enige tijd op het scorebord staan, ondanks dat Sparta nadrukkelijk zocht naar de gelijkmaker. Emanuel Emegha kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar wist die niet om te toveren tot een goal. Uiteindelijk kreeg Sparta de deksel in de 63ste minuut opnieuw op de neus: Kallon schoot de bal oog in oog met Maduka Okoye koel in de hoek voor de 0-2. Ruim tien minuten later was ook de derde grote kans voor Cambuur raak: Kallon plaatste de bal opnieuw in de hoek.

Tot overmaat van ramp voor Sparta, kreeg Aaron Meijers in de slotfase ook nog een rode kaart. De ervaren linksback verkocht Tom Boere een schop. In de absolute slotfase pikte diezelfde Boere zijn goaltje nog mee. De spits bepaalde de einduitslag daarmee op 0-4.

Cambuur klimt door de overwinning naar de zesde plek in de Eredivisie. Sparta staat momenteel twaalfde. Concurrenten RKC Waalwijk, Fortuna Sittard, Heracles Almelo en AZ krijgen later op de zondag allemaal de kans om nog over Sparta heen te gaan op de ranglijst.