Flitsend AZ schudt onrust en frustratie van zich af met 5-0 overwinning

26-09-2021 16:25 Laatste update: 16:27
60

AZ heeft na drie nederlagen en een gelijkspel eindelijk weer eens een wedstrijd weten te winnen. Thuis werd op Go Ahead Eagles een prachtige overwinning geboekt: 5-0.

De druk staat er vol op bij AZ en dat zal na de overwinning op Go Ahead niet ineens anders zijn. De ploeg van Pascal Jansen verloor van PSV, kwam in de eerste Conference League-wedstrijd tegen Randers FC niet verder dan 2-2, en ging onderuit bij Heracles Almelo en FC Twente.

Maar zo slecht als AZ de afgelopen weken was, zo goed was het in de openingsfase tegen Go Ahead. De eerste de beste kans werd meteen verzilverd door Jesper Karlsson, na voorbereidend werk van Vangelis Pavlidis. AZ kneep de keel van Go Ahead dicht, maar verzuimde 2-0 te maken. Die viel later alsnog door Dani de Wit, die binnenkopte. Voor rust voorkwam doelman Warner Hahn erger voor Go Ahead. Verder dan een kopbal van Marc Cardona kwam Go Ahead niet.

AZ had de wedstrijd al vroeg in de tweede helft kunnen beslissen, maar liet dat na en dat zorgde hier en daar voor wat ergernis. De Alkmaarders hadden echter weinig te vrezen van Go Ahead en dus was er weinig aan de hand. In de slotfase liep AZ verder weg bij de club uit Deventer. Hakon Evjen versierde een strafschop die werd benut door Karlsson en even later scoorden ook Zakaria Aboukhlal en Tijjani Reijnders nog. Laatstgenoemde haalde vanaf een meter of dertig uit en maakte het mooiste doelpunt van de middag.

AZ is er zeker nog niet, maar klimt wel naar plaats elf en dus is het linkerrijtje weer in beeld. Go Ahead zakt naar plaats dertien.