Twente wint chaotisch duel in Heerenveen door eigen goal van recordhouder Van Beek

26-09-2021 16:29
129

FC Twente heeft op bezoek bij sc Heerenveen een 2-3 overwinning geboekt. De Tukkers kregen een handje hulp van Sven van Beek, die zijn achtste (!) eigen goal in de Eredivisie maakte. Heerenveen bracht de spanning nog even terug in de wedstrijd, maar eindigt uiteindelijk met lege handen.

In de tiende minuut kreeg Twente een strafschop. Ibrahim Dresević deelde een elleboogstoot uit, waarna arbiter Jeroen Manschot na ingrijpen van de VAR een strafschop gaf. Ricky van Wolfswinkel hield het hoofd koel en benutte de penalty: 0-1. Na geklungel van Milan van Ewijk verdubbelde Twente de marge vlak voor rust. Van Ewijk, die even daarvoor al in de fout ging, gaf een zwakke terugspeelbal op doelman Erwin Mulder. Daan Rots was alert en pikte de bal op, waarna hij raak kon schieten.

In de tweede helft leek de wedstrijd beslist, toen Van Beek ook de fout inging. De 27-jarige verdediger gaf net als Van Ewijk een dramatische terugspeelbal op Xavier Mous, die de geblesseerde Mulder na rust verving. De bal hobbelde zodoende in het doel van Heerenveen, waardoor Van Beek zijn record van eigen doelpunten in de Eredivisie heeft aangescherpt. Van Wolfswinkel claimt overigens dat hij de goal maakte.

Heerenveen zette in het laatste kwartier nog een comeback in. Robin Pröpper kreeg ook een eigen goal op zijn naam, doordat een schot van Tibor Halilović via hem in het doel van Twente ging: 1-3. Ruim vijf minuten later maakte Henk Veerman de 2-3 namens de thuisploeg.

In de laatste minuten van de wedstrijd zocht Heerenveen naar de gelijkmaker. Die kwam er echter niet, waardoor Twente met de drie punten terugkeert naar Enschede. De Tukkers klimmen daardoor naar de zesde plek op de ranglijst. Heerenveen is nu de nummer acht van de Eredivisie.