Beukema lacht om AZ- en Go Ahead-fans: 'Dat is supermooi om te ervaren'

Beukema lacht om AZ- en Go Ahead-fans: 'Dat is supermooi om te ervaren'

Gepubliceerd: zondag 26 september 2021 om 18:46zo 26-09-2021 om 18:46

Sam Beukema vindt het 'supermooi' dat de fans van AZ én Go Ahead Eagles zondagmiddag zijn naam scandeerden. De 22-jarige verdediger komt nog niet heel veel aan spelen toe bij de Alkmaarders, wat hij lastig vindt.

Met AZ boekte Beukema een 5-0 overwinning op zijn oude club. De geboren Deventenaar werd toegezongen door de thuis- én uitfans. "Ja, ik hoorde het ook", vertelt hij na afloop bij ESPN. "De Go Ahead-fans zongen: Sam, je hoort in Deventer. De AZ-supporters zongen ook mijn naam. Dat is supermooi om te ervaren."

Beukema krijgt vervolgens de vraag waarom hij zo geliefd is onder de AZ-aanhang. "Ik ben gewoon mezelf. Volgens mij waarderen de supporters dat. Ik weet het eigenlijk ook niet, ik zou het ze eens moeten vragen", zegt hij lachend.

Bij zijn nieuwe club komt Beukema nog niet veel aan spelen toe. "Dat is lastig", stelt de stopper. "Maar ik zeg elke dag dat ik geduldig moet zijn. Dan gaat het uiteindelijk naar je toe komen. De trainer heeft aangegeven dat ik er heel dicht tegenaan zit. De verschillen zijn niet zo groot bij ons achterin. We hebben dezelfde types. Ik heb alleen te maken met jongens die vorig seizoen ook veel hebben gespeeld. Die hebben iets meer krediet vanuit AZ."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws