Noord-Londen kleurt rood: Arsenal wint overtuigend van aartsrivaal Tottenham

26-09-2021 19:21
23

Arsenal heeft in eigen huis uitgehaald tegen aartsrivaal Tottenham Hotspur. The Gunners maakten in de eerste helft drie treffers tegen The Spurs. De bezoekers deden in het tweede bedrijf wel nog wat terug.

Arsenal begon direct goed aan de belanden North London Derby. In de twaalfde minuut schoot Emile Smith Rowe de thuisploeg al op voorsprong, na een intelligent balletje van Bukayo Saka. Een kwartier later was het weer raak. Smith Rowe vertolkte weer een hoofdrol, door de assists te verzorgen. Pierre-Emerick Aubameyang schoof de bal achter Hugo Lloris: 2-0.

Nog voor rust werd het zelfs 3-0 voor Arsenal, dat over Tottenham heen walste. Harry Kane leek de bal met een sliding af te pakken van Saka, maar de twintigjarige rechtsbuiten kreeg de bal direct terug voor zijn voeten. Saka aarzelde vervolgens niet en schoot de derde Arsenal-goal tegen de touwen.

In de tweede helft nam Arsenal wat gas terug, terwijl het voor The Spurs lange tijd niet lukte om de aansluitingstreffer te maken. In de 79ste minuut gebeurde dat uiteindelijk toch: Heung-Min Son bracht de spanning nog enigszins terug in de wedstrijd.

Het lukte Tottenham echter niet om een resultaat te behalen in het Emirates Stadium: het bleef 3-1. Daardoor klimt Arsenal na de dramatische seizoenstart naar de tiende plek in de Premier League. Tottenham staat nu elfde.