Lazio verslaat AS Roma in beladen stadsderby na geweldig voetbalgevecht

26-09-2021 19:53
3

SS Lazio heeft in een spectaculaire derby afgerekend met AS Roma. De wedstrijd golfde op en neer, maar Rome kleurt na de wedstrijd van zondag blauw.

De score werd al vroeg geopend bij de beladen stadsderby tussen Lazio en AS Roma. Sergej Milinković-Savić kopte na tien minuten raak voor Lazio, maar klapte vervolgens hard met zijn hoofd op Roma-doelman Rui Patrício. De Portugese doelman kreeg geel en Milinković-Savić werd opgelapt, waarna de wedstrijd werd hervat met een 1-0 stand op het scorebord.

Niet veel later verdubbelde Pedro de marge voor Lazio door de bal in de hoek te prikken. De goal kwam ongetwijfeld hard aan bij de Roma-aanhang: Pedro speelde afgelopen seizoen nog voor I Giallorossi. Roma drong vervolgens aan en maakte vlak voor rust de aansluitingstreffer: Roger Ibañez kopte uit een corner raak, waarna José Mourinho de fans van Roma tot kalmte maande.

In de tweede helft denderde het spektakelstuk door in het Olympisch Stadion in Rome. Nadat allebei de ploegen wederom kansen kregen, maakte Lazio de 3-1. Ciro Immobile bereidde de treffer op fraaie wijze voor, waarna Felipe Anderson raak kon schieten. Vijf minuten later kreeg Roma alweer de uitgelezen kans om opnieuw terug te komen in de wedstrijd. De ploeg van Mourinho kreeg een goedkope penalty, die benut werd door Jordan Veretout.

Daarna zette Roma aan om de gelijkmaker te produceren. De ploeg kwam tot een aantal flinke mogelijkheden, maar verzuimde om nog een keer te scoren. Daardoor wint Lazio de Derby van Rome. Rick Karsdorp stond bij de verliezende ploeg 82 minuten op het veld.