Janssen kent 'Parel van het linkerrijtje' nog van Vitesse: 'Had heel veel moeite'

Janssen kent 'Parel van het linkerrijtje' nog van Vitesse: 'Had heel veel moeite'

26-09-2021 23:34 Laatste update: 23:53
15

Issa Kallon was op de vroege zondagmiddag dé uitblinker bij Sparta-SC Cambuur en wordt 's avonds in het zonnetje gezet bij Studio Voetbal. Theo Janssen kijkt met bijzondere belangstelling naar de rappe Cambuur-aanvaller, die een verleden heeft in de Vitesse-jeugd.

Nadat Kallon is onderscheiden in de Studio Voetbal-rubriek Parel van het linkerrijtje, deelt Janssen zijn persoonlijke ervaringen met de vleugelaanvaller. "Hij heeft bij Vitesse in de jeugd gespeeld, toen had hij er wat meer moeite mee. Als hij bij een team speelt dat op de helft van de tegenstander speelt en de ruimtes zijn klein, dan heeft hij nog wel wat moeite. Maar zodra hij ruimte in de rug van de tegenstander heeft, dan is hij ontiegelijk snel. Hij scoort nu ook."

Kallon brak in Arnhem nooit door: hij verkaste als jeugdspeler naar FC Utrecht, debuteerde daar als prof en bloeide – na een uitstapje bij FC Emmen – op in Leeuwarden. "In de Vitesse-jeugd had hij het echt heel erg moeilijk. Maar dat zie je heel vaak: als jongens die het niet redden naar een andere club gaan en daar helemaal opbloeien. Dat vind ik wel mooi om te zien."