Eredivisie-flops: koning van eigen goals Van Beek in lijst, PSV vertegenwoordigd

27-09-2021 11:00
45

Het was voor VoetbalPrimeur geen grote uitdaging om de wekelijkse floplijst samen te stellen na de zevende speelronde in de Eredivisie. Vooral PSV, Sparta, sc Heerenveen en PEC Zwolle vielen door de mand. De vier clubs zijn dan ook ruim vertegenwoordigd.

Joël Dommel (PSV)
Drommel ging bij de 2-1 van Willem II flink in de fout, door een schotje van Ché Nunnely uit zijn handen te laten glippen. De flater van de 24-jarige doelman kwam PSV duur te staan: door de goal van Nunnely verloren de Eindhovenaren in Tilburg.

Emanuel Emegha (Sparta)
Sparta leed in eigen huis een 0-4 nederlaag tegen SC Cambuur, maar de ploeg van trainer Henk Fraser kreeg genoeg kansen tegen de Friezen. Emegha kreeg een stuk of vijf goede mogelijkheden om Sparta aan een broodnodige goal te helpen, maar de spits hielp ze allemaal om zeep. Na afloop toonde Emegha zich in gesprek met ESPN schuldbewust.

Sven van Beek (sc Heerenveen)
Van Beek scherpte zondagmiddag zijn record van eigen doelpunten in de Eredivisie nog verder aan. Door zijn eigen goal tegen FC Twente staat de teller nu op acht treffers in het verkeerde doel voor de 27-jarige verdediger. De fout van Van Beek kostte Heerenveen de kop: de Friezen verloren daardoor met 2-3.

Dirk Abels (Sparta)
Abels vertolkte een negatieve hoofdrol bij Sparta tegen SC Cambuur. Bij de eerste tegengoal gaf hij Issa Kallon alle tijd en ruimte om de scorende Alex Bangura te bedienen. Diezelfde Kallon ontsnapte met gemak uit de rug van Abels in de 63ste minuut, waardoor de buitenspeler de 0-2 kon maken. Tien minuten later scoorde de directe tegenstander van Abels weer, terwijl de rechtsback zelf nergens te bekennen was. Direct daarna werd Abels gewisseld.

Eran Zahavi (PSV)
De Israëlische spits kende een ongelukkige middag in Tilburg. Hij maakte weliswaar de enige PSV-goal van de middag, maar Zahavi verschalkte zijn eigen keeper ook én miste een aantal grote kansen. Trainer Roger Schmidt besloot om de ervaren aanvaller een kwartier voor tijd naar de kant te halen.

Tomás Suslov (FC Groningen)
In de Johan Cruijff Arena lag Suslov bijna meer op de grond dan dat hij op zijn benen stond. Toch maakte de Slowaakse middenvelder de wedstrijd tegen Ajax helemaal vol. Suslov was in Amsterdam ook erg ongelukkig met zijn acties, waardoor hij een plekje in deze lijst heeft bemachtigd.

Milan van Ewijk (sc Heerenveen)
De normaal gesproken betrouwbare Van Ewijk had het zwaar tegen FC Twente. Hij maakte in het begin van de wedstrijd al een fout, waar Daan Rots bijna uit wist te scoren. Op slag van rust zag Van Ewijk er weer niet goed uit: de rechtsback gaf een dramatische terugspeelbal, waaruit Rots nu wél de cruciale 0-2 kon maken voor Twente.

Yann Gboho (Vitesse)
De Franse aanvaller maakt dit seizoen indruk bij Vitesse, maar tegen Fortuna Sittard kon Gboho geen potten breken. De creatieveling speelde een onzichtbare wedstrijd. Trainer Thomas Letsch besloot tijdens de rust in te grijpen, waardoor Gboho in de kleedkamer achterbleef.

Mattijs Branderhorst (NEC)
NEC was dichtbij een stunt in De Kuip, maar mede door Branderhorst is die er niet gekomen. De 27-jarige goalie veroorzaakte in de eerste helft op onhandige wijze een strafschop, waardoor Orkun Kökçü de openingstreffer kon maken. De 3-3 van Guus Til en de 5-3 van Cyriel Dessers leken ook houdbaar voor Branderhorst.

Siemen Voet (PEC Zwolle)
PEC kwam tegen FC Utrecht niet slecht voor de dag, maar verloor alsnog met 5-1 in De Galgenwaard. Dat kwam mede door Voet: voorafgaand aan de 1-0 veroorzaakte de Belgische stopper op klungelige wijze een strafschop. In de rest van het duel maakte Voet een kwetsbare indruk in het hart van de PEC-verdediging.

Rico Strieder (PEC Zwolle)
Ook Strieder deelde in de malaise bij PEC in Utrecht. De Duitse middenvelder kwam zwak voor de dag. Hij veroorzaakte eveneens een penalty, door Mike van der Hoorn opzichtig vast te houden bij een corner.

Mark Pabai (PEC Zwolle)
De twintigjarige rechtsback is alweer de derde PEC-speler in dit lijstje. Pabai kwam veel op tegen FC Utrecht, maar was regelmatig slordig aan de bal. Door zijn aanvallende spel voerde hij zijn verdedigende werk bovendien bijzonder matig uit. Dat leverde een aantal grote kansen op voor Utrecht. Pabai had ook een negatieve bijdrage aan de 2-0 van de Domstedelingen.