Bosz krijgt positieve feedback van hogere hand: 'Spelers applaudisseerden zelfs'

Bosz krijgt positieve feedback van hogere hand: 'Spelers applaudisseerden zelfs'

Gepubliceerd: maandag 27 september 2021 om 12:35ma 27-09-2021 om 12:35

Laatste update: maandag 27 september 2021 om 12:41ma 27-09-2021 om 12:41

Peter Bosz krijgt complimenten voor het werk dat hij levert in zijn eerste maanden als trainer van Olympique Lyon. Voorzitter Jean-Michel Aulas ziet, ondanks de wisselende resultaten, een goede aanpak van de Nederlander in Frankrijk.

"Ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van het werk van Bosz en zijn staf", verklaart Aulas tegenover L'Équipe. "Hij ziet en analyseert het spel goed. Het past perfect bij de status van Lyon: een grote club die in de top moet meedoen, maar ook goed voetbal wil spelen", aldus de voorzitter.

Niet alleen Aulas, ook de spelers zijn te spreken over de aanpak van de Nederlandse oefenmeester. "Hij heeft veel invloed op de spelers. Ik heb voor het eerst in mijn leven gezien dat spelers applaudisseerden voor een bespreking van hun coach. Hij is een zeer interessant persoon, als mens én als trainer."

Aulas gaat ook in op het bijna binnenhalen van Andre Onana. "We waren dicht bij zijn komst, maar Juninho (sportief directeur van Lyon, red.) heeft geweldig werk geleverd tijdens de transferperiode." Olympique Lyon haalde onder meer Xherdan Shaqiri, Emerson en Jérôme Boateng naar Frankrijk. Ook zonder Onana tussen de palen moet de Franse club volgens Aulas hun doelen kunnen behalen. "Anthony Lopes maakt een buitengewoon goed seizoen door."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws