Huntelaar duikt op in Kelderklasse: 'Zei tegen m'n vrouw: wat ik nu meemaak..'

Huntelaar duikt op in Kelderklasse: 'Zei tegen m'n vrouw: wat ik nu meemaak..'

Gepubliceerd: maandag 27 september 2021 om 14:38ma 27-09-2021 om 14:38

Laatste update: maandag 27 september 2021 om 15:34ma 27-09-2021 om 15:34

De spelers van Concordia Wehl 10 keken gek op toen zij zondag het veld opkwamen voor de wedstrijd tegen het zesde elftal van HC'03. Wat een doodgewone wedstrijd moest worden, werd er een om niet te vergeten: niemand minder dan Klaas-Jan Huntelaar speelde in het elftal van de tegenstander en dat zagen ze geen moment aankomen. 

Concordia Wehl 10 en HC'03 6 komen uit in de zevende klasse zondag en speelden afgelopen weekend de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op sportpark 't Doornslag in Drempt, de thuishaven van HC'03. Een wedstrijd tegen Huntelaar (38) is wel het laatste waar ze rekening mee hielden. De spits speelde vorig seizoen nog bij Schalke 04 in de Bundesliga, nu dus in de Kelderklasse.

"We kwamen aanlopen en daar stond hij", zegt rechtshalf Joep Enzerink tegen VoetbalPrimeur. "We dachten eerst dat het zijn broertje was, die speelt in dat elftal. Toen keken we iets beter en dachten we: verrek, dat is hem echt. Het was ook nog eens mijn eerste wedstrijd in vier jaar tijd. Nee, beter kun je het niet treffen. Volgens mij stond hij mid-mid. Hij nam alle ballen aan en legde ze dan perfect af. Hij lachte zich kapot om alle kansen die gemist werden, haha."

Concordia Wehl 10 bestaat uit spelers tussen de twintig en dertig jaar. De oudste speler bij HC'03 is 63. "Hij deed rustig aan, ik denk dat hij op twintig procent van zijn kunnen speelde. Anders waren we er met 15-0 afgegaan", zegt Joep. "De trainer zei in de bespreking ook: hij is maar één van de elf, dus geen paniek. Als zo'n wedstrijd begint is het niet anders dan andere wedstrijden. Of misschien toch wel een beetje. Het is prachtig dat je tegen zo'n wereldster kunt spelen. Hij heeft gewonnen van Real Madrid, dus we zeiden al: als wij nu winnen, zijn wij beter dan Real Madrid."

Ook spits Jeroen Eelderink moest even twee keer kijken toen hij Huntelaar op het veld zag staan. "Het is sowieso leuk om op het veld te staan, maar als je tegen zo iemand staat is dat natuurlijk helemaal geweldig. Je kunt van tevoren zien wie er meedoen. We zagen Niek en Niko (neefje en broer, red.) Huntelaar staan, dus misschien zou hij dan wel komen kijken ofzo. Maar toen we uit de kleedkamer kwamen, dachten we: oh, oh..."

"Zijn broertje begon in de spits en hij stond zelf rechtsbuiten. Toen we op 1-0 kwamen ging hij op het middenveld staan en deed hij wel iets meer zijn best. Hij legde de ballen meteen dood, hij was zoveel beter. Als hij echt zijn best had gedaan, hadden we 20-1 verloren. Mijn buurman stond centraal achterin en dat is de achterneef van Alexander Büttner. Dus ik zei: laat zien dat je een echte Büttner bent. Ik heb hem werkelijk zien vliegen. Hij heeft er alles aan gedaan om hem niet te laten scoren."

De aanwezigheid van Huntelaar gaf de spelers van Concordia Wehl 10 vleugels. "Het hele team zette een stapje harder. Je wil geen panna krijgen van Huntelaar of je zomaar af laten troeven. Ik maakte zelf ook acties die ik normaal gesproken nooit maak. Ik heb nog wel één duel van hem gewonnen, haha."

Tekst gaat verder onder de foto

De mannen van Concordia Wehl 10 verloren met 3-1 van de ploeg van Huntelaar, die niet scoorde. Een fotomoment kon na afloop niet uitblijven, al bleef dat beperkt. "Je wil hem niet lastig vallen in zijn privésfeer. Je geeft hem gewoon een hand zoals altijd", zegt Jeroen. "Iemand vroeg nog om zijn shirtje, maar we zijn er niet op afgesprongen. Ik hoorde dat hij niet iedere wedstrijd mee gaat doen, maar af en toe een wedstrijdje meepakt. Toen ik thuiskwam zei ik tegen mijn vrouw: wat ik nou weer heb meegemaakt.. Ik moest daarna gewoon werken en heb het nergens anders over gehad."

Barry Boerboom stond die wedstrijd mid-mid en was de directe tegenstander van Huntelaar. "We dachten eerst dat hij alleen kwam kijken. Toen verscheen hij ineens met voetbalschoenen aan. Hij stond eerst hangend op rechts, maar het werd pas echt lastig toen hij op het middenveld kwam te staan. Het is een hele sympathieke gozer, super leuk dat uit zo'n jongen uit de buurt met zo'n status zo betrokken is. Voor ons was het heel gaaf, maar we zijn de wedstrijd ingegaan zoals normaal. Als je je alleen op hem focust ben je al verloren. Voor ons als amateurs is dit een kans uit duizenden."

Tekst gaat verder onder de foto


Barry Boerboom met Klaas-Jan Huntelaar

"Na afloop hebben we nog een praatje met hem gemaakt. Dat het tof is dat hij daar voetbalt en volgens mij vond hij het zelf ook wel leuk. We hebben veel gelachen met z'n allen."

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws