Ten Hag moet kiezen tussen Klaassen en Berghuis: 'Denk dat hij kan starten'

Ten Hag moet kiezen tussen Klaassen en Berghuis: 'Denk dat hij kan starten'

Gepubliceerd: maandag 27 september 2021 om 15:43ma 27-09-2021 om 15:43

Laatste update: maandag 27 september 2021 om 15:44ma 27-09-2021 om 15:44

Davy Klaassen kan dinsdag zijn rentree maken in het Champions League-treffen van Ajax met Besiktas. Dat heeft trainer Erik ten Hag bekend gemaakt op de persconferentie. Of dat ten koste gaat van Steven Berghuis, wil hij niet zeggen.

Klaassen lag er twee weken uit en moest het uitduel met Sporting Portugal in het miljardenbal (1-5) aan zich voorbij laten gaan. Tegen Besiktas kan de aanvallende middenvelder weer terugkeren. "Klaassen is fit", bevestigt Ten Hag.

Hij zou ook in de basis kunnen spelen. "Hij is er een paar weken uit geweest maar niet zolang dat het alarmerend is", geeft de oefenmeester aan. "Met het Nederlands elftal speelde hij nog drie wedstrijden in een week en dat was drie weken geleden. Dat is niet allemaal weg, dus ik denk dat hij kan starten."

Dat zou betekenen dat Steven Berghuis uit de basis kan verdwijnen. Ten Hag geeft daar nog geen duidelijkheid over. "Er zullen keuzes gemaakt moeten worden en daar ben ik vrij goed in. Ik kies het team waarmee ik de meeste kans denk te hebben om te winnen."

Maarten Stekelenburg is nog niet fit, zo geeft de trainer aan. Dat zal betekenen dat Remko Pasveer naar alle waarschijnlijkheid het Amsterdamse doel weer gaat verdedigen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws