Ünüvar en Danilo Pereira blinken uit bij flitsend Jong Ajax

27-09-2021 21:54 Laatste update: 28-09-2021 10:58
55

Jong Ajax heeft maandagavond de vierde overwinning in acht wedstrijden geboekt. Danilo Pereira had met twee treffers een belangrijk aandeel in de 3-1 zege op MVV.

Met Devyne Rensch in de basis begon Jong Ajax aan het duel met MVV. De ploeg van John Heitinga was vanaf de eerste tot de laatste minuut oppermachtig, al was de grootste kans voor MVV. Nadat Rensch een overtreding in het strafschopgebied maakte, mochten de Limburgers zelf aanleggen voor een strafschop. Doelman Charlie Setford ontpopte zich echter tot uitblinker door de inzet vanaf elf meter te stoppen.

Daarna kantelde de wedstrijd weer en was het woord aan Jong Ajax, dat ook een strafschop kreeg na een valpartij van Victor Jensen. Danilo stuurde de keeper de verkeerde kant op en maakte zo de 1-0. Voor rust werd het 2-0 na een leep balletje van Naci Ünüvar.

Danilo gooide de wedstrijd na een uur spelen in het slot. De hoop voor MVV was al lang vervlogen, maar in de laatste minuut van de blessuretijd maakte Orhan Dzepar er nog 3-1 van.

Jong Ajax klimt naar plaats tien in de Keuken Kampioen Divisie en komt in punten gelijk met MVV, dat op doelsaldo lager staat.