'Berghuis behoudt ook na terugkeer van Klaassen basisplaats bij Ajax'

'Berghuis behoudt ook na terugkeer van Klaassen basisplaats bij Ajax'

28-09-2021 07:12
79

Steven Berghuis houdt Davy Klaassen voorlopig op de bank bij Ajax. Het Algemeen Dagblad verwacht de voormalig Feyenoord-aanvoerder dinsdag aan de aftrap in het Champions League-duel met Besiktas.

Nu Klaassen weer fit is, moet coach Erik ten Hag lastige knopen doorhakken. Volgens het AD lijkt de aanvallende middenvelder een pas op de plaats te maken na zijn blessure. Mede-international Berghuis strooide de laatste weken met doelpunten en assists en mag het ook tegen Besiktas vanaf het begin laten zien. Ook Edson Álvarez en Ryan Gravenberch houden Klaassen op de bank.

De opstelling van Ajax kent verder vermoedelijk weinig verrassingen. Dusan Tadic speelt 'gewoon' vanaf links, waardoor Sébastien Haller de spits is. De Ivoriaanse international vertolkte tegen Sporting Portugal een hoofdrol met vier treffers. Antony completeert de voorhoede. 

Achterin neemt Nicolás Tagliafico opnieuw op de bank plaats. De defensie bestaat uit Noussair Mazraoui, Jurriën Timber, Lisandro Martínez en Daley Blind, die zijn vijftigste duel in de Champions League speelt.

Ajax en Besiktas trappen om 18.45 uur af in de Johan Cruijff Arena.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Berghuis, Gravenberch; Antony, Haller, Tadic