Ten Hag moet lastige keuze maken: 'Hij heeft me verbaasd met progressie'

Ten Hag moet lastige keuze maken: 'Hij heeft me verbaasd met progressie'

28-09-2021 07:48
50

Erik ten Hag moet voor de Champions League-clash met Besiktas een keuze maken tussen Davy Klaassen en Steven Berghuis. De Ajax-trainer ziet dat hij twee verschillende smaken heeft voor de nummer tien-positie.

Klaassen speelde ijzersterk voor het Nederlands elftal tegen Turkije, maar keerde vervolgens met een blessure terug in Amsterdam. Tijdens zijn absentie greep Berghuis zijn kans als aanvallende middenvelder. In de afgelopen vijf duels scoorde hij drie keer en gaf hij vijf assists. Bovendien boekte Ajax telkens klinkende zeges en scoorde het liefst 24 keer.

Wedden

Meer odds

"De spelprincipes veranderen niet, maar ze brengen andere kwaliteiten mee", stelt Ten Hag op de persconferentie. "Daar ben ik een beetje voorzichtig in, want ik wil niet te veel prijsgeven en niemand in een vakje duwen. Maar laat ik het zo zeggen: de hele grote kwaliteit van Davy is dat hij ontzettend veel gevoel heeft om ruimtes te belopen. Zijn timing is heel goed en hij heeft defensief een fantastische omschakeling."

"Steven kiest ook goed positie, maar hij heeft overzicht en de techniek om de laatste bal te geven", vervolgt de oefenmeester. "Maar ik moet zeggen dat hij me heeft verbaasd met de progressie die hij boekt in het bespelen van de ruimtes, in de samenwerking met de spits, maar zeker ook in de omschakeling. Dat doet hij hartstikke goed. Op die positie is het voor ons ongelooflijk belangrijk dat dit op een efficiënte manier gebeurt. Anders worden we kwetsbaar."

Ondanks de goede vorm van Berghuis meent Ten Hag dat hij nog wel om hem heen kan. "Dat zou ik wel kunnen, ja. Ik kan om iedereen heen."