'Schmidt geniet veel aanzien bij spelers: PSV zet contractverlenging door'

'Schmidt geniet veel aanzien bij spelers: PSV zet contractverlenging door'

28-09-2021 08:31
137

Roger Schmidt geniet nog steeds het volle vertrouwen van PSV. Een contractverlenging van de Duitse trainer blijft het 'meest logische scenario', meldt het Eindhovens Dagblad.

PSV beleefde een vliegende start van het seizoen, versloeg onder meer Ajax met 4-0 in de Johan Cruijff Schaal, maar sinds de Champions League-uitschakeling tegen Benfica zit de klad er een beetje in. Schmidt wekt bovendien veel verbazing met zijn wissels en uitspraken na wedstrijden. Zo meende de Duitser dat Go Ahead Eagles de best voetballende tegenstander dit seizoen was, terwijl PSV zijn beste wedstrijd speelde tegen Willem II ondanks een 2-1 nederlaag.

Het doet echter geen afbreuk aan hoe er intern tegen Schmidt wordt aangekeken. 'De trainer is een stuk aimabeler dan hij overkomt en geniet in de spelersgroep meer aanzien dan een coach nodig heeft', schrijft het ED. Binnen PSV wordt hij weleens vergeleken met Louis van Gaal vanwege zijn eigenzinnigheid. Schmidt houdt onverstoorbaar vast aan zijn visie.

Schmidt en PSV laten zich niet afleiden door de kritiek van buitenaf. Beide partijen koersen nog steeds af op een contractverlenging, hoewel er nog geen witte rook is.