Malen kan verwachtingen nog niet waarmaken: 'Beetje teleurgesteld in hem'

Malen kan verwachtingen nog niet waarmaken: 'Beetje teleurgesteld in hem'

28-09-2021 11:30 Laatste update: 11:44
86

Het spel van Donyell Malen bij Borrusia Dortmund kan voormalig Duits international Lothar Matthäus nog niet bekoren. Volgens de zestigjarige Bayern München-icoon mag men in Duitsland meer van de Nederlander verwachten.

'Van Malen mag je meer verwachten. Tot nu toe ben ik teleurgesteld in hem. Tegen Borussia Mönchengladbach kwam hij amper langs zijn mannetje. En als dat lukte, kwam hij vervolgens niet verder', stelt Matthäus in zijn column voor Sky. 'Natuurlijk kan je Marco Reus en Erling Haaland niet één op één vervangen, zeker niet de laatstgenoemde', erkent Matthäus.

'Maar dit is gewoon te weinig', vervolgt de Duitser kritisch. De statistieken van Malen in Duitsland zijn nog niet om over naar huis te schrijven. In negen Bundesliga-wedstrijden was de Oranje-international nog niet direct betrokken bij een doelpunt. Dortmund-trainer Marco Rose gebruikte Malen tot dusver vijfmaal als basisspeler, terwijl hij vier keer mocht invallen. 

Malen werd in Duitsland gehaald als opvolger van de naar Manchester United vertrokken Jadon Sancho. Tot op heden kan hij de hooggespannen verwachtingen nog niet waarmaken in het Ruhrgebied.