Jong Ajax-keeper baalt na winst: 'Sorry voor taalgebruik, maar dit is pijnlijk'

28-09-2021 12:19
32

Jong Ajax won met 3-1 van MVV Maastricht en Charlie Setford stopte een penalty, maar toch was de goalie van Jong Ajax na afloop niet te genieten. Setford baalt als een stekker van de tegengoal die zijn ploeg in de slotfase nog incasseerde.

Jong Ajax leek tegen MVV voor het eerst in lange tijd weer de nul te houden. Daar kwam diep in blessuretijd echter verandering in: Anass Salah-Eddine leed in de buurt van zijn eigen doel balverlies, waarna Setford niet meer kon voorkomen dat Orhan Džepar scoorde voor de bezoekers. "Ik baal er hartstikke erg van", vertelt de Engelse jeugdinternational voor de camera van ESPN. "Het is ongelofelijk."

"Je krijgt eigenlijk een ongelofelijke kutgoal tegen, sorry voor mijn taalgebruik", vervolgt Setford. "Maar dat is het wel. Volgens mij hebben we veertig wedstrijden niet de nul gehouden. Het is heel pijnlijk. We hebben wel de winst binnen en ik heb een belangrijke penalty gestopt. Daar ben ik wel heel erg blij mee."

De twee jaar oudere Salah-Eddine kan rekenen op een gesprekje met Setford. "Ja, ik denk het wel", stelt de zeventienjarige doelman. "Dit kan gewoon niet, in de laatste minuut. Je moet de wedstrijd dan gewoon uitspelen, zeker als je de nul wil houden. Als dit dan gebeurt, is dat vreselijk."