Ricardo Pepi staat op lijstje van Ajax, interesse nog niet concreet

Ricardo Pepi staat op lijstje van Ajax, interesse nog niet concreet

01-10-2021 16:30 Laatste update: 17:37
51

Ajax wordt door 90min nadrukkelijk in verband gebracht met Ricardo Pepi. Er is interesse vanuit Amsterdam, maar concreet is het op dit moment niet. En daarnaast zijn er meer clubs met interesse.

Pepi is een achttienjarige spits van FC Dallas die met zijn statistieken indruk maakt in de Major League Soccer: de teller staat na 26 wedstrijden op dertien doelpunten. Hij is daar het licht in de duisternis, want FC Dallas staat op een teleurstellende elfde plaats en van de 28 wedstrijden werden er slechts zes gewonnen. Pepi is inmiddels ook international van Amerika en daardoor heeft hij het predikaat 'toptalent' wel verdiend.

Volgens bronnen rond FC Dallas is de interesse van Ajax in Pepi serieus, maar (nog) niet concreet. Van onderhandelingen tussen de clubs is nu dan ook nog geen sprake. Als Ajax doorpakt, dan moet het grote clubs uit diverse topcompetities af zien te troeven. Hij staat bij veel clubs hoog op de lijst.

Bronnen zeggen tegen VoetbalPrimeur dat Ajax Pepi in januari naar Amsterdam halen, maar FC Dallas hem in principe niet nu al wil laten gaan. De vraag is echter of de MLS-club erin slaagt om Pepi te behouden als clubs eenmaal beginnen te bieden. 

Op dit moment is Bryan Reynolds de duurste speler uit de clubgeschiedenis van FC Dallas: hij ging voor iets minder dan zeven miljoen euro naar AS Roma. De club hoopt voor Pepi naar verluidt op een bedrag van ongeveer tien miljoen euro. Pepi verlengde afgelopen zomer zijn contract tot 2026, dus kan FC Dallas in principe vragen wat het wil.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)