Ajax 'is van ander niveau': 'Ze gaan sowieso winnen, honderd procent'

Ajax 'is van ander niveau': 'Ze gaan sowieso winnen, honderd procent'

28-09-2021 15:20 Laatste update: 15:56
38

Sherel Floranus voorspelt een zege voor Ajax tegen Besiktas. De 23-jarige back trof de Turkse topclub vorige week met Antalyaspor, de club waar hij deze zomer neerstreek na een avontuur van drie jaar bij sc Heerenveen.

Floranus (23) ondertekende een driejarige verbintenis bij Antalyaspor. Hij merkt serieuze verschillen tussen de Turkse Süper Lig en de Eredivisie. "We trainen pas om half vijf, omdat het anders te warm is. Dat is wel anders dan in Nederland, ja. Maar dit is wel beter, want dan heb ik overdag de tijd om dingen te doen. Mijn vriendin is nu ook zwanger. Bij Heerenveen moesten we om 09.00 uur aanwezig zijn", zegt hij tegen VoetbalPrimeur.

Na een wat moeizaam begin heeft Floranus de kans gekregen van trainer Ersun Yanal. "Ik moest in het begin wachten op mijn kans, maar nu speel ik. Daar ben ik heel blij mee. Het is hier wel anders dan in Nederland. Het gaat hier meer om vechten en in Nederland meer om techniek en tactiek. Als je hier in de problemen komt, kun je de bal makkelijker naar voren schieten. In Nederland kwam je daar minder makkelijk mee weg en moest je zoeken naar de voetballende oplossing."

"Heerenveen wilde graag met me door, maar ik wilde een stap maken, omdat dat voor mij het beste was. Ik heb met Ferdi Kadioglu van Fenerbahçe gesproken nadat Antalyaspor zich had gemeld. Die was heel positief over de Turkse competitie. Mijn vriendin is ook zwanger, dus dit is een mooie plek voor haar en ik kan gewoon mijn werk doen in alle rust. Dat was wel waar ik naar zocht."

Top-3
Zaakwaarnemer Zouhair Essikal zei op 26 maart nog tegen VoetbalPrimeur dat hij en Floranus hoopten op een club uit de top-drie van Nederland. Dat maakte een hoop los. De verdediger zelf blijft er nuchter onder. "Natuurlijk heb ik ambities, ik vind het ook niet erg dat hij dat heeft gezegd. Maar dan moet je het als speler ook waarmaken. Als je dat niet doet, krijg je het ook in je gezicht terug. Misschien gebeurt het op een later moment alsnog. Maar ik zit nu hier prima op mijn plek."

Ajax
Floranus zit voor de buis als Besiktas het dinsdagavond opneemt tegen Ajax. Hij denkt dat de ploeg van Erik ten Hag de wedstrijd tegen de Turkse kampioen gaat winnen. "Ajax gaat wel winnen, honderd procent. Besiktas heeft veel goede spelers, maar mist er nu een hoop en Ajax is gewoon heel goed. Besiktas is net kampioen geworden en is één van de grootste clubs van Turkije, dus zijn de verwachtingen hoog. Maar Ajax is wel van een ander niveau."

Leandro Kappel deed er in gesprek met ESPN een schepje bovenop door te stellen dat Besiktas geen schijn van kans maakt. Daar kreeg hij een hoop reacties op van Turkse fans, waarna Kappel dat nuanceerde. "Hier zijn ze wel gek, haha", zegt Floranus. 

"Een teamgenoot van mij scoorde tegen Fenerbahçe en toen hebben ze zijn Instagram gehackt. Nee, in Nederland gebeurt dat niet. Hier zijn ze wel gek. Het gaat in Turkije vaak wel om Fenerbahçe, Galatasaray en Besiktas. Wij stonden met Antalyaspor 2-0 voor tegen Besiktas, maar verloren alsnog met 2-3. Als je tegen hen niet continu op honderd procent bent, ga je onderuit."

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)