Tadic hekelt opportunisme in hedendaags voetbal: 'Alles is zwart of wit'

Tadic hekelt opportunisme in hedendaags voetbal: 'Alles is zwart of wit'

28-09-2021 15:28
30

Dusan Tadic spreekt zich uit over wat media over hem en zijn ploeggenoten schrijven. De Ajax-aanvaller is van mening dat er veel opportunisme heerst in de voetballerij. Als het aan hem ligt, komt er meer nuance.

"Het is héél goed of héél slecht, maar een middenweg wordt eigenlijk nauwelijks gevonden", vertelt Tadic in gesprek met Het Parool. Zelf leest hij naar eigen zeggen weinig over zijn eigen prestaties, tenzij vrienden hem erop wijzen dat er iets interessants geschreven is. "Sommige spelers lezen te veel en kunnen met kritiek - lovend of negatief - niet omgaan. In voetbal is alles zwart of wit - er is geen grijs. Je bent een held of een loser. Nooit iets ertussenin", maakt de Serviër duidelijk.

Tadic kan weinig met op- of aanmerkingen over zijn leeftijd. "Dan moet ik op het veld het tegendeel maar bewijzen." Wel is de Ajacied het ermee eens dat hij als een van de eersten kritiek verdient, vanwege zijn leeftijd en ervaring. "De eersten in de selectie die je moet bekritiseren, zijn Daley Blind en ik. Niet Ryan Gravenberch, niet Jurriën Timber, maar de meest ervaren spelers, de leiders in het team."

In de Johan Cruijff Arena voelt de aanvoerder echter wel altijd alle steun en positiviteit. "De wisselwerking met de fans geeft mij energie. Voetbal is een soort theater, mensen komen voor jou. Ze eisen dat je de best mogelijke prestatie levert. Ik zeg het soms ook tegen de andere spelers: maak atmosfeer. Zorg dat je het publiek achter je krijgt. Supporters kunnen je optillen."