Ajax O18 geeft goede voorbeeld in Youth League met comfortabele overwinning

Ajax O18 geeft goede voorbeeld in Youth League met comfortabele overwinning

28-09-2021 16:30
18

Ajax O18 heeft de eerste zege in de UEFA Youth League te pakken. Na een 1-1 gelijkspel tegen Sporting Portugal volgde een ruime 3-1 overwinning op het Turkse Besiktas, de tegenstander waar het grote Ajax later op dinsdag tegen speelt.

Ajax trad tegen Besiktas aan met debutant Tom de Graaff, die het doel verdedigde. Ook Amourricho van Axel Dongen stond in de basis. Al vlug werd duidelijk dat Ajax voetballend een maatje te groot was voor Besiktas, dat meteen achterover werd gedrukt. Via Kristian Hlynsson en Silvano Vos kregen de Amsterdammers al snel twee goede kansen op een goal.

Na ruim een half uur spelen brak Hlynsson de bal voor Ajax na een voorzet van Van Axel Dongen. En na rust werd het door diezelfde Van Axel Dongen 2-0, waardoor de wedstrijd wel gespeeld leek. Ajax had met een grotere uitslag van het veld kunnen stappen, ware het niet dat de ploeg in de eindfase onzorgvuldig en niet scherp was. Daardoor bleef Besiktas nog enigszins in leven.

Ajax leek zich in de slotfase nog in de vingers te snijden na een overtreding in het strafschopgebied van Olivier Aertssen, maar doelman De Graaff maakte een slecht ingeschoten strafschop onschadelijk. Daarna volgde de beslissing van Gabriel Osei Misehouy. De 3-1 van Koray Yagci was een doekje voor het bloeden.

Ajax speelt over drie weken thuis tegen de leeftijdsgenoten van Borussia Dortmund.