'De Ligt verdient 8 miljoen netto en lost Ronaldo af als Juventus-grootverdiener'

'De Ligt verdient 8 miljoen netto en lost Ronaldo af als Juventus-grootverdiener'

28-09-2021 18:12
23

Matthijs de Ligt is momenteel de grootverdiener in de Juventus-selectie. De centrale verdediger uit Abcoude strijkt volgens de cijfers van Calcio e Finanza een nettosalaris van acht miljoen euro per jaar op.

Nu Cristiano Ronaldo – vóór zijn transfer naar Manchester United goed voor 31 miljoen (!) per jaar – is vertrokken, is De Ligt de nieuwe lijstaanvoerder bij La Vecchia Signora. Zijn brutosalaris bedraagt volgens Calcio e Finanza 10,48 miljoen euro, maar daar blijft na aftrek van belastingen acht miljoen van over.

Paulo Dybala is de nummer twee in de lijst: de Argentijnse spelmaker is goed voor 13,51 miljoen euro bruto, maar verdient netto zeven ton minder dan De Ligt. Dybala is overigens al geruime tijd met Juventus in onderhandeling over een nieuw contract.

Aaron Ramsey en Adrien Rabiot maken ex aequo het podium vol. Wojciech Szczesny, Leonardo Bonucci en Alex Sandro hebben alle drie een hoger brutosalaris dan De Ligt, maar houden 'slechts' 6,5 en zes miljoen euro over en bezetten plek vier, vijf en zes in dit lijstje.