Ten Hag krijgt vragen over veelbesproken interview Gravenberch: 'Zit in Ajax-DNA'

Ten Hag krijgt vragen over veelbesproken interview Gravenberch: 'Zit in Ajax-DNA'

28-09-2021 18:42
3

Ajax-trainer Erik ten Hag doet er alles aan om zijn ploeg scherp te houden. Ajax is in vorm en wint de ene na de andere wedstrijd met grote cijfers, maar Ten Hag waakt ervoor dat er gemakzucht in de ploeg sluipt.

Ryan Gravenberch gaf na de 0-5 zege bij Fortuna Sittard al toe dat dit soms gebeurt. "Als we zo snel op voorsprong komen, vind ik het moeilijk om die focus nog te behouden. Ik word dan een beetje te gemakzuchtig", liet hij weten, tot verbijstering van Ziggo Sport-analist Marco van Basten. Ten Hag wordt in gesprek met datzelfde Ziggo Sport gevraagd naar het bewuste interview. "Dat zit ook een beetje in het DNA van Ajax, dat gemakzuchtige, tevredenheid. Dat is het begin van het einde", aldus Ten Hag, zonder expliciet op Gravenberch in te gaan.

De Tukker kan in aanloop naar Ajax-Besiktas echter niet ontkennen dat het momenteel lekker draait bij zijn ploeg. "Daar kan ik bij tijd en wijle wel van genieten, dat wij een ploeg hebben die accordeert en marcheert, maar ook met heel veel creativiteit. Dat stemt bij tijd en wijle wel tot tevredenheid."

Ajax en Besiktas trappen dinsdag om 18.45 uur af. Waar Ajax zijn eerste wedstrijd met 1-5 bij Sporting Portugal won, verloren de Turken met 1-2 van Borussia Dortmund.