Pinto na vrijspraak alsnog geschorst: gepikeerd Sparta kan niet meer in beroep

Pinto na vrijspraak alsnog geschorst: gepikeerd Sparta kan niet meer in beroep

Gepubliceerd: dinsdag 28 september 2021 om 19:20di 28-09-2021 om 19:20

Sparta zit in de problemen, met de wedstrijden tegen PSV en FC Groningen op komst. Terwijl linksback Aaron Meijers al een schorsing boven het hoofd hangt, moet Mica Pinto voorlopig toekijken.

De international van Luxemburg liep eind augustus tegen rood aan tegen Go Ahead Eagles. Die rode kaart werd eerst geseponeerd, maar de aanklager betaald voetbal ging alsnog in beroep en is nu in het gelijk gesteld. Pinto kan niet in actie komen tegen PSV (zondagavond) en FC Groningen (zondag 17 oktober).

Sparta kan niet meer in beroep gaan tegen deze uitspraak en is daar niet bepaald gelukkig mee. 'Zowel de speler als de club zijn verontwaardigd en zeer teleurgesteld over het proces waarbij een speler eerst wordt vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs en dat een aanklager in beroep gaat. Dit is een zeldzaamheid en lijkt in de ogen van Sparta willekeur en een principiële kwestie. Tevens is volgens de club de rol van de VAR discutabel geweest in de bewijslast', laat de huidige nummer dertien van de Eredivisie weten.

Of Meijers de komende wedstrijden als linksback kan fungeren, is nog even afwachten. De aanklager betaald voetbal wilde hem na zijn rode kaart tegen SC Cambuur voor vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, schorsen, maar Sparta heeft dat schikkingsvoorstel verworpen. De tuchtcommissie van de KNVB zal zich over deze zaak uitspreken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws