Spelersrapport: uitblinkers bij veel te sterk Ajax staan op het middenveld

Spelersrapport: uitblinkers bij veel te sterk Ajax staan op het middenveld

28-09-2021 20:40 Laatste update: 20:56
106

Ajax bleek dinsdag een maatje te groot voor Besiktas. De ploeg van trainer Erik ten Hag won thuis met 2-0, maar verzuimde de score verder op te voeren. VoetbalPrimeur deelt weer rapportcijfers uit.

Remko Pasveer – 6,5: De routinier heeft werkelijk geen redding hoeven verrichten. Pasveer werd één keer geholpen door de paal en één keer door de arbiter, maar verder kwam hij geen moment in de problemen.

Noussair Mazraoui – 6,5: De tandem op rechts kreeg dit keer minder tijd en ruimte en Mazraoui kwam er nooit écht lekker in. Hij deed geen gekke dingen, maar kon zijn stempel niet zo drukken als de voorbije weken.

Jurriën Timber – 7: Timber gaf ook Batshuayi lange tijd geen kans, maar de jonge verdediger kwam ook een keer goed weg. Na een uur werd hij fysiek afgetroefd door Karaman, maar de arbiter keurde het doelpunt af.

Lisandro Martínez – 7: De defensie van Ajax staat als een huis. Martínez hóéfde dinsdag niet uit te blinken, maar greep een paar keer alert in.

Daley Blind – 7: In zijn vijftigste Champions League-wedstrijd toonde Blind aan dat hij nog niet versleten is. De routinier leest het spelletje als geen ander en profiteerde daar met en zonder bal van.

Edson Álvarez – 7,5: Stofzuiger, de Mexicaanse muur, je kunt er allerlei bespiegelingen op los laten, maar Álvarez zat er weer lekker vaak tussen. Hij is niet meer weg te denken als verdedigende middenvelder.

Steven Berghuis – 7,5: Hij leek aanvankelijk wat ongelukkig in zijn acties, onder meer door wat kleine misverstanden met ploeggenoten. Hij schoot vervolgens echter de 1-0 binnen en gaf de assist bij de 2-0. Het zijn klinkende cijfers. Na zeventig minuten werd hij afgelost door concurrent Klaassen.

Ryan Gravenberch – 8: Hij was sterk aan de bal, dominant aanwezig en hij maakte ook nog eens veel meters. Als Gravenberch iets scherper was voor het doel, had hij ook twee keer kunnen scoren in openingsfase. Desondanks - vooral voor rust - een ijzersterk optreden.

Antony – 6,5: Besiktas had goed naar Sporting - Ajax gekeken, want Antony kreeg een stuk minder ruimte. Hoewel hij een paar keer gevaarlijk wist te worden, zal de Braziliaan een antwoord moeten vinden op tegenstanders die zich op hem instellen.

Sébastien Haller – 7: Het meevoetballen blijft af en toe een euvel, maar hij pikte weer zijn doelpuntje mee. Haller had nog twee goede kopkansen, waar meer in had gezeten. Zelf schonk de spits ook Tadic nog een levensgrote kans na een goede actie.

Dusan Tadic – 6,5: De aanvoerder begon veelbelovend. Hij had een paar fraaie acties en leidde ook de 1-0 in. Tegelijkertijd had Tadic er al voor rust 2-0 van moeten maken, maar hij verslikte zich in de bal. Hij kon zijn goede start daarna niet echt een passend vervolg geven. 

Invallers
Davy Klaassen – x: Speelde te kort voor een beoordeling

David Neres – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Erik ten Hag – 7: Ten Hag koos er voor om niet aan zijn succesformatie te sleutelen en die beslissing pakte goed uit. Steven Berghuis kreeg het vertrouwen en betaalde dat terug met een doelpunt en een assist. Ajax was simpelweg een maatje te groot voor Besiktas.

(Teun Buis/VoetbalPrimeur)