Ik heb beide ploegen zien spelen en denk niet dat Ajax minder is dan Dortmund

"Ik heb beide ploegen zien spelen en denk niet dat Ajax minder is dan Dortmund"

Gepubliceerd: dinsdag 28 september 2021 om 21:03di 28-09-2021 om 21:03

RTL-analisten Jan Boskamp en Wesley Sneijder zijn tevreden over de uitslag van Ajax, maar niet over het spel. Besiktas werd in leven gehouden.

"Het was heel matig. Ze gingen moeilijk doen, hakjes geven. Besiktas kwam zelfs een beetje in de wedstrijd. De tweede helft was niet om aan te gluren. Stel je voor dat het 2-1 wordt?", zegt Boskamp kort na de wedstrijd. "Besiktas wilde helemaal niet voetballen. Ze hebben alleen maar tegen proberen te houden."

"Het gaat ook om resultaat. Ik had het gevoel dat Ajax een stapje terug deed en er niet meer zoveel energie in legde", vult Sneijder aan. "Je moet je nu weer focussen op het weekend en dan de volgende wedstrijd in de Champions League. Gemakzucht is inherent aan zo'n wedstrijd. Het gaat allemaal vrij gemakkelijk, dan ga je toch een beetje pielen."

Haller
Sébastien Haller maakte opnieuw een goal voor Ajax, al hadden dat er meer kunnen zijn. "Ik vond dat hij te veel bezig was", zegt Sneijder. "Hij dook niet de hoek in, wat typisch Haller is. Hij was ongelukkig in zijn afronding. Hij had er zo weer vier kunnen maken, maar hij komt er wel steeds. Hij creëert die ruimte voor zichzelf. Ik vind het wel een verademing om naar te kijken, hij staat er al-tijd. Ook op het juiste moment."

Dortmund
Borussia Dortmund is de volgende horde voor Ajax. De Amsterdammers zakten in de tweede helft in, maar Sneijder verwacht geen herhaling tegen de Duitsers. "Dat gebeurt ook niet tegen Dortmund. Ik heb beide ploegen zien spelen en denk niet dat Ajax minder is dan Dortmund. Ze zullen het initiatief willen, ook tegen Dortmund. We moeten er ook niet dramatisch over doen, dit is gewoon een fantastische prestatie van Ajax."

En hoe ver kan Ajax komen? Pierre van Hooijdonk sprak al over de finale. "We moeten niet ineens over de finale spreken", zegt Sneijder. "Laten we het lekker van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Straks krijg je een zeperd tegen Dortmund, en dan? Laten we ons gewoon richten op overwinteren."

Boskamp is het daarmee eens. "Ajax kan ver komen, maar niet de finale denk ik. Dat zie ik niet gebeuren. Je hebt Manchester City, Paris Saint-Germain, Bayern München. Bayern is om te smullen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws