Berghuis corrigeert interviewer: 'Geen vergelijking, maar een constatering'

Berghuis corrigeert interviewer: 'Geen vergelijking, maar een constatering'

28-09-2021 22:12
38

Steven Berghuis kon breeduit grijnzen na Ajax-Besiktas. De linkspoot had al gescoord tegen Sporting Portugal, deed dat tegen de Turkse kampioen opnieuw en staat met Ajax op zes punten na twee Champions League-wedstrijden.

Berghuis geniet van het spelen in het miljardenbal, heeft hij na Ajax-Besiktas laten weten aan Ziggo Sport. "Ik heb natuurlijk één Champions League-campagne gehad bij Feyenoord (in het seizoen 2017/2018, red.), dat smaakte toen al heel erg naar meer. Daar heb ik uiteindelijk lang op moeten wachten, maar ik kan me nu weer op dit podium meten: tegen geweldige spelers, maar ook mét geweldige spelers. Dat is uiteindelijk wat je wil: je gewoon meten met de besten."

Dit is niet bedoeld als verwijt naar Feyenoord, benadrukt Berghuis. "Zo leg jij het dan weer uit, wel jammer. Maar dat is niet een vergelijking die ik maak, gewoon een constatering dat we nu een geweldig elftal met Ajax hebben. Vooral in de eerste helft, we hielden Besiktas continu op hun helft, dat is wat we wilden."