Malen matchwinner voor Borussia Dortmund, Milan verzuipt in blessuretijd

Malen matchwinner voor Borussia Dortmund, Milan verzuipt in blessuretijd

28-09-2021 22:55
24

Borussia Dortmund heeft thuis een overwinning geboekt op Sporting Portugal en komt weer in punten naast Ajax, dat eerder op dinsdag met 2-0 van Besiktas won. Donyell Malen was de matchwinner bij de Duitsers. Liverpool zette een grote uitslag neer bij FC Porto en Atlético ontsnapt bij AC Milan.

Groep B

AC Milan - Atlético Madrid 1-2
Zonder de nog altijd herstellende Zlatan Ibrahimovic startte Milan aan het thuisduel met Atlético. Dat deden de Italianen met Ante Rebic in de spits, geflankeerd door Brahim Diaz en Rafael Leão. De supporters werden meteen getrakteerd op spektakel in het San Siro. Atlético hoopte in de beginfase op een strafschop, maar na inmenging van de VAR kwam het zoer niet.

Nadat Milan kort daarna om een strafschop vroeg en die ook niet kreeg, zorgde Rafael voor de openingsgoal. Dat gebeurde na twintig minuten spelen. Hij bracht een diepe bal van Diaz onder controle en verschalkte Jan Oblak. Verder dan een grote mogelijkheid van Luis Suárez kwam Atlético in de eerste helft niet. De Uruguyaan had het vizier in Milaan niet op scherp staan, getuige de kans die hij na rust kreeg. Milan leek zijn kruit ook verschoten te hebben en stond op standje overleven.

Dat leek lang goed te gaan. Maar in de slotfase bracht Antoine Griezmann Atlético op schitterende wijze naast Milan. De Milanezen kregen daarna nog grote kansen op de winnende, maar Alessandro Florenzi had twee keer niet het geluk aan zijn zijde.

En dus hield zowel Milan als Atlético rekening met een puntje. Scheidsrechter Cuneyt Cakir dacht daar echter anders over. Na een overduidelijke handsbal van Pierre Kalulu werd de bal in de 96e minuut op de stip gelegd. Suárez liet dat buitenkansje niet liggen en bezorgde zijn ploeg de overwinning.

FC Porto - Liverpool 1-5
Liverpool had dinsdagavond in Portugal geen moment moeite met Porto. Na de 0-1 van Mohamed Salah in de achttiende minuut ging het vanzelf voor The Reds. Porto had geen kans en leek de schade slechts beperkt te kunnen houden. Voor een leeg doel schoot Sadio Mané de 0-2 binnen en dat leek het einde van de wedstrijd.

Liverpool bevestigde zijn status als kanshebber voor de eindzege ook in de tweede helft, waarin geen gas werd teruggenomen. Salah tekende na een uur voor zijn tweede treffer van de avond, waarna ook invaller Roberto Firmino zich twee keer liet gelden.

En dus gaat Liverpool na twee wedstrijden met zes punten aan kop in Groep B. Atlético heeft twee punten minder en bezet de tweede plaats. Milan is nog altijd puntloos.

Groep C

Dortmund - Sporting 1-0
Dortmund moest het tegen Sporting stellen zonder Erling Haaland, die herstellende is van een spierblessure. Daardoor kreeg Malen van trainer Marco Rose een kans in de spits. Hij stelde zijn ploeggenoten uiteindelijk niet teleur.

Sporting leek geleerd te hebben van de defensieve blunders tegen Ajax en had het achterin beter voor elkaar tegen Dortmund. Het openingsdoelpunt van Malen was echter niet onverdiend. De oud-PSV'er passeerde zijn directe tegenstander slim en schoot in de verre hoek raak. 

In de tweede helft was het woord aan Sporting, maar de Portugezen konden amper gevaarlijk worden. Daardoor had Dortmund weinig problemen om de nul te houden. Malen leek in de slotfase zijn tweede te maken, maar werd teruggefloten vanwege buitenspel. Over drie weken staat Ajax - Dortmund op de agenda.