'PSV werkt aan volgende contractverlenging, tweede beloning in één jaar voor Teze'

'PSV werkt aan volgende contractverlenging, tweede beloning in één jaar voor Teze'

29-09-2021 00:05 Laatste update: 00:16
61

PSV staat op het punt om een volgende slag met een zelfopgeleide speler te slaan. In navolging van onder meer Armando Obispo, Yorbe Vertessen en Noni Madueke moet nu ook Jordan Teze zijn contract gaan verlengen.

De 21-jarige verdediger tekende vorig seizoen tot 2024 bij, maar PSV wil er  - tien maanden na de vorige contractverlenging - nog een jaartje aan vastplakken. De besprekingen tussen beide partijen 'zitten in de eindfase' en lijken hun voltooiing te naderen, meldt het Eindhovens Dagblad. Teze brak vorig seizoen door als centrale verdediger, is inmiddels voorbijgestreefd door André Ramalho, maar maakt nog altijd veel minuten: de in Groningen geboren jeugdinternational kan ook rechts achterin uit de voeten en wordt volgens het ED geprezen vanwege zijn professionele houding.

Het ED meldde dinsdag al dat ook trainer Roger Schmidt zijn contract zou kunnen verlengen. De Duitse trainer ligt bij de buitenwacht onder vuur vanwege zijn wisselbeleid, maar staat er volgens de ochtendkrant intern goed op in Eindhoven.