Timber ziet ook nadeeltje aan luidruchtige Ajax-fans: 'Hebben we wel moeite mee'

Timber ziet ook nadeeltje aan luidruchtige Ajax-fans: 'Hebben we wel moeite mee'

29-09-2021 08:15
58

Jurriën Timber heeft dinsdagavond genoten van de sfeer in de Johan Cruijff Arena. De fans zorgden er zelfs voor dat de Ajax-spelers moeilijk konden communiceren op het veld. Timber hoopt het vaker mee te maken.

Tegen Besiktas speelde Timber zijn eerste Champions League-duel in een volle Arena. "Ik hoorde al dat het heel speciaal was", vertelt hij tegenover de clubkanalen van Ajax. "Het brengt iets anders met zich mee. Het is anders dan de Eredivisie of zelfs de Europa League. Ik wil dit alleen maar meer meemaken. Hopelijk gaan we dat ook doen."

Volgens Timber had de steun van het publiek een goede invloed op het spel van Ajax. "Je wil niet stoppen met drukzetten. Je creëert zóveel kansen. Dat komt ook door de boost van het publiek", stelt de twintigjarige verdediger, die ziet dat communiceren wel lastig is op het veld door de fans. "Daar hebben we sowieso wel moeite mee de laatste tijd. De fans zijn namelijk ook aardig luid in de Eredivsie. Alles moet dus al goed staan van te voren, want communiceren is lastig op het veld."

Timber merkt dat er ook een goede sfeer heerst in de selectie van Ajax. "We kunnen elkaar goed vinden en de afspraken zijn duidelijk", vertelt de zesvoudig international. "Dan zie je dat alles vanzelf lijkt te gaan."