Ten Hag kritisch bij Ajax: 'Kan niet als je op dit niveau succesvol wil zijn'

Ten Hag kritisch bij Ajax: 'Kan niet als je op dit niveau succesvol wil zijn'

29-09-2021 09:02
45

Erik ten Hag ziet dat Ajax beter met zijn kansen om moet gaan. De Amsterdammers hielpen tegen Besiktas te veel mogelijkheden om zeep naar de zin van de coach. Ten Hag stelt dat Ajax ook niet mag klagen over de afgekeurde goal van de Turkse kampioen.

Ajax won dinsdagavond met 2-0 van Besiktas, maar liet vooral in de eerste helft veel kansen onbenut. "We moeten scherper zijn, op sommige momenten wat rustiger zijn", laat Ten Hag op de persconferentie optekenen door De Telegraaf. "Maar soms is het ook pure pech, want als ik naar de kopbal van Sébastien Haller kijk… De keeper wist zelf niet eens hoe hij die bal eruit hield. Het was echter wel weer zo’n avond dat we veel kansen onbenut lieten. Dat kan niet als je op dit niveau succesvol wil zijn."

Wedden

Meer odds

Desondanks stelt Ten Hag voor de camera van RTL dat hij 'heel tevreden' is na de wedstrijd tegen Besiktas. "We hebben namelijk drie punten, twee keer gescoord en nul goals tegengekregen. In de Champions League is dat uitstekend, maar we hadden er natuurlijk een paar meer kunnen maken."

"We moeten kritisch zijn, want we geven ook wat weg", vervolgt Ten Hag. "Met de afgekeurde goal komen we eveneens heel goed weg, denk ik. Ze spelen daar toch vrij makkelijk door ons middenveld heen."