Arena schudt letterlijk op grondvesten: 'Net als in De Kuip, gebeurt steeds vaker'

Arena schudt letterlijk op grondvesten: 'Net als in De Kuip, gebeurt steeds vaker'

Gepubliceerd: woensdag 29 september 2021 om 11:35wo 29-09-2021 om 11:35

De Johan Cruijff Arena zat dinsdag voor het eerst sinds lange tijd weer vol tijdens een Champions League-wedstrijd en dat was ook voor de aanwezige pers weer even wennen. Algemeen Dagblad-journalist Sjoerd Mossou voelde het stadion letterlijk schudden op zijn grondvesten.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Besiktas was het ouderwets druk rondom de Arena. "Op die roltrappen, naar boven naar de perstribune, kon je de afgelopen twee jaar op je dooie akkertje omhoog. Vaak was er helemaal niemand, stonden er alleen van die gastdames je heel beleefd toe te knikken. Nu was het echt een drukte van belang", aldus Mossou in de AD Voetbalpodcast.

Tijdens de wedstrijd zat de sfeer er goed in. "De sfeer is wel iets anders op Europese avonden in de Arena. Daar is de boel meer opgefokt en opgepompt, dat zorgt automatisch wel voor een echt Europees voetbalsfeertje: heel anders dan als je naar Ajax-Cambuur gaat en iedereen achterover geleund zit te wachten op het volgende doelpunt", beschrijft Mossou. "Dan voel je echt de tribunes heen en weer gaan, zoals je dat ook in De Kuip al heel vaak hebt gehad. Zo gebeurt dat in de Arena ook steeds vaker."

Ajax won met 2-0 van de Turkse gasten: Steven Berghuis en Sébastien Haller verzorgden de treffers. Op 19 oktober en 3 november volgen wedstrijden tegen Borussia Dortmund, dat net als Ajax op zes punten na twee wedstrijden staat.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws