Feyenoord met bijna volledig fitte selectie tegen 'sterk en fysiek' Slavia Praag

Feyenoord met bijna volledig fitte selectie tegen 'sterk en fysiek' Slavia Praag

29-09-2021 15:16 Laatste update: 15:37
32

Arne Slot kan in de Conference League-wedstrijd tegen Slavia Praag over een bijna volledig fitte selectie beschikken. Mark Diemers en Reiss Nelson zijn de enige afwezigen aan Rotterdamse zijde.

Dat liet de Feyenoord-trainer weten op de persconferentie van woensdag. "Ik heb de indruk dat ze allemaal fit zijn", stelde Slot ondanks het drukke programma van zijn ploeg. "Het is een mooi programma om te hebben, we hebben voldoende rustdagen gehad", vulde hij aan.

Over de Tsjechische tegenstander liet Slot zich ook los. "Als je ongeslagen kampioen wordt, ben je een goed team. Het is een sterk, fysiek team. We weten als Nederlanders wat we van Tsjechen kunnen verwachten. Iedereen kan zich het EK nog herinneren", erkent de coach, waarin Nederland in de achtste finales van Tsjechië verloor. Toch wil Slot niet te veel op de zaken vooruit lopen. "Zij zijn dominant in hun competitie, wij willen in onze competitie domineren. Het wordt morgen interessant om te zien wie de wedstrijd naar zich toe kan trekken."

Dat wordt volgens Slot op individuele kwaliteiten beslist. "Spelers winnen altijd wedstrijden door individuele kwaliteiten. Je kan een tactisch plan neerzetten als trainer, maar elk team kan daar weer wat tegenover zetten. Het is aan de trainer om die punten bloot te leggen. Maar de spelers moeten het doen op het veld", besluit hij.