Ramalho: 'Romário, Ronaldo, Alex, Gomes, die namen zaten direct in mijn hoofd'

Ramalho: 'Romário, Ronaldo, Alex, Gomes, die namen zaten direct in mijn hoofd'

29-09-2021 15:49 Laatste update: 16:08
51

André Ramalho is trots om in een bijzonder rijtje Brazilianen te staan die voor PSV zijn uitgekomen. De centrumverdediger ziet dat PSV een grote naam is in zijn thuisland in Zuid-Amerika.

"Ik denk dat iedere Braziliaan die maar een beetje met voetbal heeft PSV Eindhoven wel kent. Romário, Ronaldo, Alex, Gomes zijn namen die direct in mijn hoofd kwamen toen ik hoorde dat Roger (Schmidt, oud-trainer bij RB Salzburg, red.) vorig jaar werd aangesteld als trainer van PSV", wordt Ramalho geciteerd door supportersmagazine De PSV Supporter. PSV wordt in Brazilië altijd in de gaten gehouden, weet de verdediger. "Het is een club met ontzettend veel aantrekkingskracht in Brazilië, maar eigenlijk in heel Zuid-Amerika."

Ramalho hoefde, los van de namen uit het verleden, niet lang na te denken toen PSV zich in Oostenrijk meldde. "Ik was vrij snel overtuigd dat dit voor mij de perfecte stap was en daarom was ik er ook vrij snel uit om hier te komen voetballen", erkent de verdediger.

Via PSV wil Ramalho zich in de kijker van het nationale elftal van Brazilië spelen. "Dat zou wel een droom zijn die uitkomt, mocht het ooit zover komen." Tot dusver werd Ramalho nog niet opgeroepen voor Seleção. "Ik hoop met mijn transfer naar PSV een stapje dichterbij te zijn gekomen, al weet ik ook dat de concurrentie moordend is." In de laatste interlandperiode werd het defensieve centrum van Brazilië gevormd door Lucas Veríssimo van Benfica en Éder Militão van Real Madrid.