LIVE: spannende slotfases Feyenoord en Vitesse in Conference League (gesloten)

LIVE: spannende slotfases Feyenoord en Vitesse in Conference League (gesloten)

30-09-2021 17:10 Laatste update: 22:51
370

De laatste dag van september 2021 is alweer aangebroken, maar we gaan eruit met een knaller! Voordat de oktobermaand aanbreekt, kun je hier terecht voor álle Europese ontwikkelingen rondom PSV, AZ, Feyenoord en Vitesse!

De Europese avond wordt om 18.45 uur afgetrapt door PSV en AZ. De Eindhovenaren gaan na de 2-2 tegen Real Sociedad op zoek naar hun eerste Europa League-zege, op bezoek bij Sturm Graz: de Oostenrijkers verloren in de vorige speelronde van AS Monaco. AZ opende het Conference League-avontuur met een gelijkspel tegen Randers FC en ontvangt nu het Tsjechische Jablonec: die club is voorlopig koploper in de poule, na een 1-0 zege op CFR Cluj (Roemenië).

Om 21.00 uur is het de beurt aan de overige Nederlandse Conference League-vertegenwoordigers. Feyenoord opende met een 0-0 bij Maccabi Haifa en speelt nu zijn eerste thuiswedstrijd tegen Slavia Praag. De Tsjechen leiden de dans, nadat ze in de openingsronde Union Berlin aan de kant zetten. Vitesse boekte tegen NS Mura de allereerste Nederlandse zege in de Conference League-poulefase. Nu wacht Stade Rennes uit Frankrijk, dat toernooifavoriet Tottenham Hotspur op een gelijkspel hield.