Van der Vaart oneens met publieke opinie na Ajax-Besiktas: 'Vond hem waanzinnig'

Van der Vaart oneens met publieke opinie na Ajax-Besiktas: 'Vond hem waanzinnig'

29-09-2021 19:12
36

Rafael van der Vaart breekt een lans voor Dusan Tadic na het Champions League-duel van Ajax met Besiktas. De Servische aanvoerder werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd, maar kreeg toch de nodige kritiek na afloop.

"Wat een kans missen niet kan doen met de publieke opinie. Die had hij normaal gesproken met zijn ogen dicht gemaakt", stelt Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Maar ik vond hem echt waanzinnig goed spelen. Die assist was zó ongelooflijk, in de dribbel en in de drukte en dan dat kleine balletje geven. En zijn voorzetten zijn normaal ook drie assists", doelt hij op de kopkansen van Sébastien Haller.

"Ik vond hem waanzinnig spelen, maar doordat hij die kans mist blijft dat een beetje hangen", vervolgt de 109-voudig international. "Ik zat met Bas van Veenendaal, die zei: eigenlijk moet Tadic eruit, want die is het minste voorin. Ik zei: hoe zo? Hij had vier assists moeten hebben. Maar doordat Haller ze mist, waar Tadic niets aan kan doen, denken veel mensen dat hij niet zo goed speelde."