Schmidt voelt geen extra druk bij PSV: 'Winst is niet noodzakelijk'

Schmidt voelt geen extra druk bij PSV: 'Winst is niet noodzakelijk'

29-09-2021 19:48
63

PSV-trainer Roger Schmidt kijkt met vertrouwen uit naar het Europa League-duel met Sturm Graz. Hoewel de Eindhovenaren afgelopen zaterdag verloren van Willem II (2-1), was de Duitser tevreden met het spel van zijn ploeg.

"Het was een goede wedstrijd naar mijn mening. We hebben een hoop kansen gecreëerd. Natuurlijk is het niet goed dat we die niet in doelpunten hebben kunnen omzetten. Toch maak ik me daarover niet te druk", vertelt Schmidt op de clubsite. "We hebben eerder in het seizoen al laten zien dat we een stuk efficiënter zijn dan afgelopen jaar. Het moet beter, maar ik verwacht dat dat zal gebeuren."

In een groep met verder Real Sociedad en AS Monaco lijken de Oostenrijkers op papier ook de minste ploeg, maar daar wil Schmidt niets van weten. "Het interesseert mij niet wat andere mensen denken", stelt hij op de persconferentie. "Natuurlijk is Sturm Graz qua naam en qua budget niet het grootste team uit deze groep, maar als je ziet hoe dit team speelt, en dan vooral in thuiswedstrijden, dan weet je dat het voor ons niet gemakkelijk gaat worden."

Volgens Schmidt speelt Sturm Graz 'intensief voetbal'. "Ik weet dat we op de top van ons kunnen moeten spelen om de drie punten te pakken." Extra druk voelt hij echter niet door de recente resultaten. "Die druk is er altijd. Winst is niet noodzakelijk, maar we willen natuurlijk wel winnen. Er zijn maar zes wedstrijden dus je hebt niet veel tijd om misstappen te repareren", laat hij weten aan de NOS.