Ajax baalt en nodigt gedupeerde fans uit voor clash met Dortmund

Ajax baalt en nodigt gedupeerde fans uit voor clash met Dortmund

29-09-2021 20:52
31

Ajax komt de fans tegemoet die dinsdag gedupeerd werden doordat hun vak deels werd ontruimd in het Champions League-duel met Besiktas. Ze moesten hun plaats verlaten toen Turkse bezoekers met vuurwerk gooiden.

Voor zover bekend vielen er geen gewonden. "Wel waren mensen enorm geschrokken. Dat is logisch en vinden wij ook ontzettend naar", zegt woordvoerder Miel Brinkhuis van de club tegen Ajax Life. Zo'n tweehonderd supporters moesten het treffen vanaf een andere plek verder volgen. "Hen elders plek bieden om de wedstrijd verder te bekijken, was de snelste en beste manier om de veiligheid van deze groep supporters te waarborgen."

Ajax baalt dat er vuurwerk de Johan Cruijff Arena kon worden binnengesmokkeld door de Besiktas-aanhang. "Bij de poort is iedereen gefouilleerd en er waren ook vuurwerkhonden bij de ingang van het vak. Er is veel vuurwerk in beslag genomen, maar helaas dus niet alles."

Dortmund
Ajax heeft de gedupeerde fans uitgenodigd om naar de clash met Borussia Dortmund te komen op 19 oktober. 'Wij betreuren dat dit gebeurd is en kunnen ons uiteraard enorm voorstellen dat de supporters hierdoor erg geschrokken zijn. Dit is niet zoals je jouw wedstrijdbezoek had voorgesteld', schrijven de Amsterdammers in een mail aan de betrokken supporters, die ook in handen is van AT5.