'Laporta houdt na kleedkamerbezoek tot diep in de nacht crisisberaad in Barcelona'

'Laporta houdt na kleedkamerbezoek tot diep in de nacht crisisberaad in Barcelona'

30-09-2021 07:33
105

De sportieve toekomst van Ronald Koeman is opnieuw onderwerp van gesprek, na FC Barcelona's vernederende Champions League-nederlaag tegen Benfica van woensdagavond. Volgens de Spaanse sportpers wilde de Barça-top eerst de 3-0 in Lissabon laten bezinken, maar is er wel degelijk tot diep in de nacht crisisberaad gevoerd.

Diario SPORT en Mundo Deportivo berichten dat president Joan Laporta en de zijnen niet meteen na afloop een beslissing over de toekomst van Koeman wilden nemen. Laporta zou zich wél in de kleedkamer hebben gemeld om de spelers toe te spreken.

De Spaanse pers maakt wel melding van nachtelijk crisisberaad in Barcelona, direct na terugkeer uit Lissabon. Volgens onder meer Cadena COPE was Laporta om 4.00 uur 's nachts nog in overleg met collega-bestuursleden Rafa Yuste, Mateu Alemany en Enric Masip. Catalunya Ràdio voegt bovendien nog een naam toe aan het lijstje met potentiële opvolgers, waarop Xavi en Roberto Martínez al prijkten: ook Andrea Pirlo, clubloos na zijn ontslag bij Juventus, zou in beeld zijn.

Barcelona maakt zich in de tussentijd op voor de laatste wedstrijd voordat de interlandperiode aanbreekt: de kraker tegen regerend landskampioen Atlético Madrid van zaterdagavond. Koeman zal dan sowieso niet op de bank zitten, aangezien hij dan nog geschorst is.